Ukategorisert

Skader ingen andre enn seg selv

Dersom snus er farlig, og det er det delte meninger om, er det ingen andre enn brukerne som blir skadet.

Regjeringen vil forby både røyking og snusing ved alle de videregående skolene i Norge. Skulle det bli et forbud vil både arbeidstakere og elever bli berørt.

Selv om Liberaleren er motstandere av de fleste reguleringer, er det mulig å forstå og kanskje til og med forsvare dem som ønsker å regulere røyking i skattefinansierte rom. Det er noe som heter passiv røyking og passiv røyking er ikke helt ufarlig for alle.

Snusing derimot, det er helt ufarlig for alle andre enn de som bruker snus. Det er ingen ting som heter passiv snusing! Vi eier vår egen kropp og må ha lov til å mishandle kroppen, altså ta usunne valg.

Den politiske behandlingen om å endre tobakksskadeloven, starter på Stortinget i mars. I tillegg til å bruke tid på å tenke prinsipielt bør politikerne vurdere de praktiske problemene med snusforbud, nemlig hvordan klare å overholde et sånt forbud. Kanskje mulig i teorien, men helt umulig i praksis!

Våre politikere holder på å lage et «land med lovbrytere».

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer