Ukategorisert

Høyre bruker penger fra bilister på velferdsstaten

Ordfører Tore Opdal Hansen (H) i Drammen: – Du kan ikke gå ut for å spise og bli overrasket over å få regningen.

Utsagnet til Drammen-ordføreren handler om bompenger og det er Drammens Tidende som har fanget opp innlegget han skrev på Facebook.com.

Opdal Hansen og Høyres problem er ikke bompenger, for bompenger er et godt liberalistisk prinsipp, men det er at bilistene betaler inn mye mer penger til staten enn det de får tilbake. For å bruke bildene Drammen-ordføreren tegner med sitt utsagn; bilistene betaler for treretters, men får kun deler av forretten tilbake. Høyre, og de andre partiene på Stortinget, bruker penger fra bilistene til å finansiere deler av velferdsstaten – fra barnehager til eldreomsorg.

Regnestykket om statens inntekter fra bilistene kontra utgiftene, er komplisert. Det er likevel bred enighet om at bilistene betaler inn mye mer enn det som blir brukt på veier.

I februar kom det en rapport som viser at det vil koste mellom 45 og 75 milliarder kroner å fjerne forfallet på norske fylkesveier. Skal politikerne klare dette, hvis det er en målsetning, må mer penger fra bilistene brukes på veier. Det vil gå utover tilbud mange tar for gitt i den såkalte velferdsstaten.

Det handler om prioriteringer. Politikerne, også Høyre-politikerne, prioriterer en stor stat!

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Solvik_liberal
9 years ago

RT @liberaleren: Ny artikkel: Høyre bruker penger fra bilister på velferdsstaten :
http://t.co/yIviYZYtMr

Tore OH
Tore OH
9 years ago

I verdens rikeste land er det ganske merkelig at vi har de veier vi har og den jernbanen vi har. Men vi har det vi har. Jeg følger langt på vei de som mener at vi i Norge betaler mye og for mye til Staten for å ha bil. Nybilprisen i Sverige er det halve grovt sett, i forhold til i Norge. Vi skal snart betale vegavgift på omlag 3000 kroner i årsavgift osv. osv. Mange av oss føler at vi ikke får igjen det vi betaler for. Nå diskuterer kommunene fra Lier til Kongsberg hva vi må bygge ut… Read more »

Fra arkivet