Ukategorisert

Gratulasjoner strømmer på

I dag blir blant annet organisasjonen Foreningen for human narkotikapolitikk gratulert. Leder Arild Knutsen mottar hilsninger på egen Facebook-vegg.

Det er på sin plass å gratulere mennesker som vil liberalisere narkotikapolitikken og som tenker på de svakeste av de svake. Når helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil avkriminalisere heroinrøyking for å få flere narkomane til å bytte ut sprøyta med røyk, skjer det etter mange år med gode argument om en ny politikk.

–Tallene på overdosedødsfall er for høye, og jeg vil si at det er en skam for Norge. Hvordan rusavhengige tar sin rus, er et viktig tiltak mot overdose. Min holdning er at vi bør åpne for at folk kan røyke heroin. Sprøytebruk er verre og farligere, sier Jonas Gahr Støre til Dagsavisen.

Dette er banebrytende, det er faktisk fantastisk med tanke på politikken Norge har. Gahr Støre vil få massiv kritikk for utspillet, men han vil få kritikk fra personer og miljø som ikke har andre løsninger enn å prøve mer av det som ikke fungerer.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Karl Arthur Giverholt
Karl Arthur Giverholt
9 years ago

Det er ganske viktig å påpeke her at Støre slett ikke har foreslått å avkriminalisere røyking av heroin. Det han har foreslått, er å avkriminalisere røyking av heroin inne i et kommunalt sprøyterom. Slike sprøyterom finnes det nøyaktig ett av i Norge (i Oslo sentrum), og det er allerede avkriminalisert å injisere heroin der.

Støres forslag (som egentlig ikke er et forslag, men et positivt svar på en søknad fra Oslo kommune) er et skritt i riktig retning, men et utrolig lite ett.

Fra arkivet