Notiser

Netthets kan bli straffbart

Dersom forslagene i rapporten til Reform blir vedtatt, vil det bety redusert ytringsfrihet.

I dag mottok statssekretær Ahmad Ghanizadeh rapporten, noe Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet markerer på Regjeringen.no.

Ytringsfriheten er stadig under press, til tross for festtalene om mer demokrati!

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
9 years ago

Å forby «antifeminisme»? Tidligere har vi kallt dette likestilling i det offentlige, feminisme er veldig politisk, tar ofte én side i debatten, og har sin opprinnelse i en veldig radikal bevegelse. Jeg håper virkelig ikke «antifeminisme» blir en del av lovteksten og at de som er mot feminister blir stemplet som ekstremister, alle som en. For det er de ikke. «anti-feministisk trakassering og hatefulle ytringer på bakgrunn av kjønn» ? En hatefull ytring er ikke en trussel. I Grunnloven står det at FRIMODIGE ytringer om en hvilkensomhelst ting og Statsstyrelsen er lov. Hat har ofte bakgrunn i en reell urettferdighet,… Read more »

Andy
Andy
9 years ago

Hey-hoh!! «I rapporten står det at i antifeministisk ideologi står den hvite heterofile mannen i en truet særstilling. Antifeminisme betrakter kvinner, homo- og bifile menn og mennesker med en annen etnisk og kulturell bakgrunn som minoriteter, som de må hindre fra å ta del i eller overta det de anser som den heterofile hvite mannens privilegier. Samfunn som styres av eller til fordel for minoritetene anses som svake og sårbare for ekstern overtakelse.» – Weeeee!! Ikke siden krigen har vi vel sett et klarere eksempel på fiendebilde-skaping, gruppetenking, «oss»/»dem»-argumentasjon, stereotypisering og demonisering. At de mest radikale ekstremfeminister lyver, overdriver og… Read more »

Anonym
Anonym
9 years ago

Feminismen i seg selv har ganske mange ekstreme retninger og tendenser. Hvis det skal bli ulovlig å si at man sterkt misliker en politisk retning, så er dette antakelig i strid med Grunnloven, som tillater nettopp frimodige ytringer om Statsstyrelsen (statsfeminismen i dette tilfellet). Det er helt utrolig at de setter alle antifeminister i samme bås og stempler dem alle som ekstremister.

Jeg har møtt mange moderate antifeminister som absolutt er tilhengere av både homofile og kvinners rettigheter, men som er lei av ensrettingen på kvinners rettigheter og mener at også menn burde få mer likestilling.

Hårreisende.

Morten
Morten
9 years ago

Det kan virke som de har: – Tatt ekstremisten Eivind Berge sin bruk av ordet «antifeminisme» og gjort den til sin egen – Bruker dette ordet for å forsøke å forsterke skyttergravstendensene og hevde feminismen som den eneste korrekte sannhet og all kritikk er ekstremisme. Utrolig drøyt. For meg beviser dette bare at mange statsfeministene virkelig er både ekstreme og veldig ensrettede selv om de later som noe annet. Jeg mener, hvem gidder å studere kjønn i årevis egentlig? Akademikere med en utopisk og ekstremistisk politisk agenda, kanskje? Dessuten, når disse hele tiden hevder at deres egen vitenskap også passer… Read more »

Fra arkivet

 • En merkelig politisk skikkelseEn merkelig politisk skikkelse
  Biografien om Reiulf Steen er svært lærerik hvis du vil lære politisk historie.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Til glede for nye lesereTil glede for nye lesere
  Denne artikkelen skrev redaktøren for 10 år siden i forbindelse med Liberalerens 10-års jubileum.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Flertallet har ikke rett til å bestemmeFlertallet har ikke rett til å bestemme
  Stålsett-saken illustrerer det iboende problemet med demokratiet. Et flertall kan gjøre gale valg som ikke bør respekteres
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • Legaliser aktiv dødshjelp!Legaliser aktiv dødshjelp!
  Å kunne bestemme over eget liv, betyr også å kunne bestemme å avslutte det når det passer en.