Ukategorisert

Stortinget bør revidere hele alkoholloven

Lovgivningen vanskeliggjør drift av mikrobryggeri i Norge, én av mange årsaker til at Stortinget bør gjennomgå og liberalisere alkoholloven.

Det er et godt oppslag om gründervirksomhet på nettstedet til Næringslivsavisa. I oppslaget, som har en positiv ramme for øl, kommer det klart og tydelig fram hvor vanskelig det er for ølgründere i Norge. Sammenlignet med en del andre land har Norge det som blir karakterisert som «høl i hauet-politikk».

Venstre-politikere ønsker, ifølge oppslaget, å endre lovverket, og vil fjerne det som liberalister vil kalle unødvendige reguleringer. Reklameforbudet skal bort, det skal være mulig å dele ut smaksprøver og alkoholavgiften opp til 300 000 liter skal halveres.

Det har de siste årene vært stor vekst i antall mikrobryggeri i Norge. Bryggeriene har skapt en trend med produkter som mange forbrukere liker. Mikrobryggeriene gir et utrolig mangfold for forbrukere som inntil få år siden har vært svært konservative.

Ulike mennesker fortjener unikt øl. Gi bryggeribransjen bedre vilkår gjennom å liberalisere alkoholloven!

Tags:

Mest lest

Arrangementer