Ukategorisert

SV-forslag gir ikke automatisk mer liberal alkoholpolitikk

Forslaget som er omtalt i ulike medier, blant annet på VG Nett, betyr økt kommunalt selvstyre, men det betyr ikke automatisk en mer liberal alkoholpolitikk.

Liberalerens lesere vet at mange kommunepolitikere er formyndere som ønsker å regulere det aller meste. I mange kommuner er «forbudspartiene» minst like store som på Stortinget. Dersom Stortinget endret alkoholloven i tråd med forslaget til SVs programkomité, betyr det kun økt kommunalt selvstyre.

I korte trekk går programkomitéforslaget ut på at kommunene skal få bestemme egne skjenketider. I dag er tidene for salgs- og skjenkebevillinger regulert av alkoholloven. Et stort flertall i dagens storting forsvarer dagens restriksjoner i lovverket. Grensen for nattlig skjenking er satt til klokken 03:00 med alle ulempene dette gir.

Det er landsmøtet som skal behandle forslaget fra programkomiteen.

En liberal alkoholpolitikk er en god alkoholpolitikk og politikken kan aldri bli for liberal!

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Trond
9 years ago

Vel, men det er jo et steg i riktig retning. På den måte kan ihvertfall ikke staten overkjøre de kommunene som velger å være mer liberale.

Fra arkivet