Ukategorisert

Tannhelsedebatt på landsmøtet

Den siste setningen i forslaget til uttalelse er korrekt, men mange SV-politikere er ikke spesielt flinke til å komme med inndekningsforslag på økte skattefinansierte utgifter.

Oslo SV har fremmet forslag til en uttalelse på landsmøtet som er i helgen. Oslo-partiet ønsker skattefinansiert tannhelse, selv om overskriften på uttalelsen er «Gratis tannlege for alle».

I siste setning skriver Oslo SV følgende: «Pengene til tannhelse finnes. Det er bare et spørsmål om prioritering og omfordeling.»

Skattefinansiert tannhelse vil bety milliardutgifter på statsbudsjettet, men noen milliarder på et stort budsjett er ikke spesielt mye. Det er kun snakk om prioriteringer, slik Oslo SV skriver i forslaget.

Hva vil SV kutte for å få på plass skattefinansiert tannhelse? Eller vil partiet øke skatter og avgifter slik at de med god tannhygiene skal betale for oss som har vært litt slappe? Kom gjerne med svaret!

Staten kan ikke og skal ikke overta ansvaret for hvert enkelt liv. Det er naturlig at hver enkelt borger har ansvaret for egen tannhelse. Dersom politikerne mener det er kostbart å benytte tannhelsetjenesten, er det en haug med regler og forskrifter som kan liberaliseres – liberalisering som vil gi lavere pris for tannbehandling.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer