Ukategorisert

Tigging er tigging!

Noen ber om penger på en litt penere måte enn andre og bruker sosiale medier og ikke deler av bybildet.

FpU har publisert følgende tekst på Facebook.com:
«Fremskrittsbevegelsen står overfor det viktigste valget noen sinne. For å drive valgkamp trenger vi penger. Ønsker du å gi FpU en påskegave? Send SMS «FpU » til 2380. Øvre tak på donasjoner er kr 500. På forhånd takk – og god påske! :)»

Nå vil FrP-politiker hevde det er forskjell på måten FpU tigger på og det som skjer ute på gaten, men fellesnevneren er penger – tiggere ber stort sett om penger.

Fremskrittspartiet har frontet et forbud mot tigging, selv om politiet har virkemidler mot aggressiv tigging. Aggressiv tigging er ulovlig ettersom ingen har rett til å true, plage, trakassere eller stjele fra andre mennesker i Norge. Politiet bør og skal slå ned på aggressiv tigging, og har virkemidlene uten at Stortinget vedtar forbud.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Athox
Athox
9 years ago

Så du mener at det er greit at politiet gjør ting som de føler er riktig selv om loven ikke støtter det?

Einar
Einar
9 years ago

Det finnes ikke «aggressiv tigging» i Oslo. Essensen av problemet er den samme som med de nigerianske prostituerte: de utenlandske tiggerne er litt mer unorske og animerte i sin fremtoning, og ikke fullt så ydmyke (i hvert fall ikke i følge våre kulturelle koder) som de norske narkomane. De rasler med koppen med penger, eller synger noen bønnevers, eller oppsøker folk, ja endog spiller de skuespill og later som de er hemma. Men aggressive eller plagsomme i den forstand at de truer eller plager folk på en ulovlig måte det gjør de ikke: det er bare nordmenn som blir støtt… Read more »

Andy
Andy
9 years ago

Jeg er litt splittet i synet på tigging. Og vet ærlig talt ikke helt om jeg synes et forbud hadde vært på sin plass eller ei. Men det som undrer meg er inkonsistensen i argumentasjonen for eller mot tigging. Nøyaktig samme argumenter for/mot benyttes også i stor grad forbindelse med barnearbeid, prostitusjon, «fair» trade, «sosial dumping», løsgjengeri, narkotika osv-osv-osv. For den saks skyld også menneskehandel. Og de som bruker et argument ivrigst for forbud mot det ene er gjerne de samme som bruker samme argument ivrigst mot forbud mot det andre. Klarer man å være konsekvent og prinsippfast i argumentasjonen… Read more »

Fra arkivet