Ukategorisert

Myten

Det er tvilsomt at det blir utvidet skjenketider sammenlignet med dagens situasjon, dersom kommunene får bestemme mer av alkoholpolitikken.

Det er en myte at det blir liberalisering av alkoholpolitikken dersom stortingspolitikerne gir kommunepolitikerne mer makt. I dag åpner alkoholloven for å gi skjenkebevillinger til klokken 03:00, men det er få kommuner som tillater skjenking tre timer etter midnatt. Forskjellen mellom en formynder på Stortinget og en formynder i kommunestyret, er nokså liten.

Dersom stortingspolitikerne tillater økt kommunalt selvstyre, vil forskjellene mellom kommuner trolig bli større. Det er likevel lite som tyder på åpne kraner 24 timer i døgnet.

Det er Rogaland Avis som har en artikkel om en undersøkelse som viser at mange lokalpolitikere ønsker økt kommunalt selvstyre i alkoholpolitikken.

Liberaleren ønsker ikke makt til stortingspolitikerne eller kommunepolitikerne. Hver enkelt aktør/eier må få bestemme hvordan og hvor lenge de skal skjenke alkohol, helt uten reguleringer.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer