Ukategorisert

Bør oppheve sexkjøpsloven

I Norge har politikerne gjort mye for at diskriminering ikke skal skje, men forbudet mot kjøp av sex har foreløpig et flertall bak seg på Stortinget.

Etter høstens valg mister de rødgrønne trolig sitt flertall og skjer det, bør Høyre, FrP og Venstre sørge for at forbudet mot kjøp av sex blir opphevet.

Dagens historie på NRK, er unnskyldning nok til å oppheve loven. At politiet truer hotell med straff på grunn av sextrafikk, er håpløst, fullstendig bak mål. Det er altså ikke ulovlig å selge sex i Norge; det er forbud mot å kjøpe. Dermed finnes det få gode, liberale argument for å diskriminere mennesker som selger sex.

Les NRK-oppslaget du også!

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
9 years ago

Senest idag hadde jeg besøk av en klient hvis politianmeldelse av en alvorlig integritetskrenkelse var henlagt av rettsøkonomiske grunner. Ikke rart, politiet har jo av våre politikere fått ordre om å prioritere saker der frie, voksne mennesker kjøper noe av andre frie, voksne mennesker; en vare som det er forbudt å kjøpe, men ikke forbudt å selge – fordi det ikke er en vare… Jesus Maria!

Anne Johnsen
Anne Johnsen
9 years ago

Sexkjøpsloven er intet mindre enn en skandale fra ende til annen, og et voldsomt angrep på frihet. Den er et fullstendig mislykket eksperiment som i sin perverterte form får skape kriminelle av vanlige folk, samt undertrykke sexarbeidernes rettigheter og sikkerhet. Jeg blir fysisk kvalm av å de som desperat forsvarer den: det er som å se at noen stapper fingrene i ørene, nekter å forstå galskapen og durer i vei med en hjernevasket harang av innøvde salver om «menneskehandel» «ofre» «horekunder» «de svakeste»… Tenk om moralistene plutselig hadde innsett dette: «Dypest sett er all frivillig sex en transaksjon der valuta… Read more »

Fra arkivet