Ukategorisert

Skoleeiere må få tjene penger

Dette oppslaget på Krf.no er god nok grunn til å droppe et samarbeid med Kristelig Folkeparti.

Bare et lite problem; mange i Høyre har samme holdning til penger som KrF. Det blir debatt om skoleprofitt på Høyres landsmøte, og forhåpentligvis vinner fornuften frem når Høyre vedtar programmet for neste valgperiode.

–Jeg blir veldig bekymret når et viktig lokallag i Høyre tar til orde for at det skal åpnes opp for utbyttejakt i skolen. Det gjør ikke saken bedre at Frp i 2009 fremmet forslag om utbytte på skoledrift og dermed forfekter samme standpunkt, sier Dagrun Eriksen, fungerende leder i KrF, til Dagsavisen.

Hvorfor skal er det lov å tjene penger på eldreomsorg, men ikke på skole? Hvorfor skal det være lov å tjene penger på helse, men ikke på skole? Hvorfor skal det være lov å tjene penger på samferdsel, men ikke på skole?

Det er muligheter for økonomisk gevinst som skal sikre at aktører er villige til å satse penger på friskoler. Norge trenger nye aktører i utdanningssektoren!

Friskoler blir riktig nok finansiert av skatter og avgifter, men det er private eiere. Også på dette området må den private eiendomsretten få råde.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer