Ukategorisert

Vil ha hundre prosent skatt!

Rødt vil ha hundre prosent skatt på alle inntektene over 1,5 millioner kroner.

Dersom Rødt fikk bestemme, noe som aldri kommer til å skje, kunne det vært tre spørsmål på selvangivelsen:

Hva tjente du?
Hva betalte du i skatt?
Når kan vi (staten) komme for å hente resten?

Det er ABC Nyheter som skriver om kampsakene til Rødt. Og ja, én av sakene er hundre prosent skatt. Galskap!

De som tjener godt med penger, er ikke dyrere for staten enn gjennomsnittarbeidstakeren. Bruk av skattefinansierte tjenester koster omtrent det samme for politikerne uansett om en borger tjener 200 000 eller 100 millioner kroner i året.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas
Andreas
9 years ago

Han har jo noen poeng i det han sier. Det er latterlig å høre Jens og gjengen prate om begrensninger av lederlønninger samtidig som vi gang på gang ser at det er i det offentliges regi man stikker av med de store lønningene. Det virker jo ikke akkurat som Regjeringen har kontroll i egne rekker. Giske klarer ikke å bremse lønningene i selskapene han kontrollerer, men han klarer å få fjernet folk han ikke liker og opprette nye stillinger til venner… Å la Stortingslønningene følge vanlig lønnsvekst (som jeg antar kan baseres på tall fra SSB) er også bedre enn… Read more »

Per Aage Pleym Christensen
Editor
9 years ago

Så frihet til å forhandle om prisen på egen arbeidskraft og kompetanse skal ikke gjelde for alle?

Andreas
Andreas
9 years ago

Misforstå meg rett. Jeg sier ikke at jeg er enig fullt ut i poengene hans. Jo, alle skal kunne forhandle om sine egne villkår enten de er i det offentlige eller private. (Som en sidenote er det for så vidt mange som ikke vil det, og tror på at fagforeningene kan gjøre det bedre enn de selv.) Men det er ikke forhandling når Stortinget sitter og diskuterer med seg selv hva de skal ha i lønn. Når det gjelder lederlønningene i Staten så er det jo så enkelt som at ingen ville vært sjef i Telenor eller Statoil for en… Read more »

Per Aage Pleym Christensen
Editor
9 years ago

Helt enig i at Stortinget ikke skal sitte og vedta sin egen lønn.

Og i det du skriver om lederlønningene. Jens og co er feige.

Ta gjerne med LO-ledelsen, også, som har høye lønninger. Med lønnsøkning godt over hva de godtar for sine medlemmer.

Fra arkivet