Ukategorisert

Samferdsel i mange kanaler

Fredag klokken 12:00 legger regjeringen frem Nasjonal transportplan.

Det betyr at samferdselspolitikk kommer til å dominere mediebildet i morgen og de neste dagene. Uansett regjering og uansett politisk flertall vil det være umulig å tilfredsstille alle ønskene. Det blir nok noen dager med sutring fra opposisjonen.

Når det gjelder samferdsel, er det politiske fokuset på utbygginger. Vedlikehold på det som allerede har blitt bygget for skattefinansierte penger, får relativt lite oppmerksomhet i den politiske debatten. For å si det enkelt; det er mer stas å klippe snorer enn å ta vare på det vi har.

De som ikke er interessert i samferdselspolitikk, kommer til å få en grusom fredag. Nasjonal transportplan kommer til å få massiv oppmerksomhet.

Det er statsministeren, samferdselsministeren og miljøministeren som skal presentere stortingsmeldingen «Nasjonal transportplan 2014-2023».

Mest lest

Arrangementer