Notiser

Dobbeltmoral om boikott

Da Kristin Halvorsen som partileder frontet SVs boikottkampanje mot Israel ble det bråk. Hun var jo også medlem av regjeringen. En ydmykende retrett ble resultatet. AP-leder Jens Stoltenberg kan uten problemer si at han ikke flyr Ryanair, og andre – som LOs leder kan ta til orde for boikott av Ryanair. Fordi SV er enige i sak, tør de ikke gå i rette med Ap. Så vennligst oppklar: Kan regjeringsmedlemmer oppfordre til boikott av lovlige varer og tjenester – eller ikke? Sjekk også dagens Klassekampen om samme tema.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kjetil Monkvik
Kjetil Monkvik
9 years ago

Så vidt jeg har fått med meg har Stoltenberg sagt at han ikke vil fly Ryanair, uten å forklare dette nærmere. Er det synonmt med å oppfordre til boikott?

Andy
Andy
9 years ago

Det er en viss forskjell. Selv om jeg også reagerte på at en del statsråder uttalte seg så bombastisk som de gjorde. Én ting er, som Kristin Vinglemette Hyperpopulist Tanketom gjorde, å som regjeringsmedlem oppfordre til boikott av et annet land. Det er jo på det nærmeste grensen til en krigserklæring og burde medført at Jens sendte henne på hue og ræva ut av regjeringen uten airbag eller sikkerhetssele. Noe annet blir det når man sier på autopilot at det er uaktuelt å fly med et bestemt selskap. Da er det bare populisme og satsing på tanketom følelsesretorikk. Det er… Read more »

Fra arkivet