Ukategorisert

FrP bør si nei til skattefinansiert skolemat

En meningsmåling viser at det er flertall for skattefinansiert skolemat og dersom ingen peker på ulempene, kommer politikerne til å vedta dette en gang i fremtiden – kanskje allerede i neste valgperiode.

Høyre har til nå prisverdig vært motstander av skattefinansiert skolemat. Det bør også Fremskrittspartiet være; rett og slett fordi politikerne bør sette grenser for politikk.

Dersom skattefinansiert skolemat blir innført, vil ringvirkningene være at foreldre og foresatte kommer til å engasjere seg mindre i livskvaliteten til egne barn. Inntak av mat og personlig helse er et spørsmål om livskvalitet. Det er lite tvil om at når politikerne tar ansvar blir rommet for privat ansvar mindre. Det private rommet for ansvar bør ikke bli mindre enn det er i sosialdemokratiske Norge.

Det er VG som melder at seks av ti nordmenn mener skolebarn bør få servert lunsj på skolen. I samme artikkel markedsfører FrP sitt illiberale standpunkt med politisk vedtatt meny, finansiert av skattefinansierte penger.

Tilhengerne av ordningen vil hevde skattefinansiert skolemat gir bedre læring for elevene. Vel; det gjør også søvn, men politikerne kan ikke vedta felles leggetid for alle som går i skole og barnehage.

Mest lest

Arrangementer