Ukategorisert

Flertall for kjønnsnøytral verneplikt

Dersom de rødgrønne partiene vinner valget til høsten og får flertall på Stortinget, vil kjønnsnøytral verneplikt bli innført i løpet av neste valgperiode.

Landsmøtet i Arbeiderpartiet har i dag vedtatt at Norge skal ha mannlige og kvinnelige slaver. Dersom strukturen på verneplikten ikke blir endret, kan det i løpet av neste valgperiode bli militær førstegangstjeneste også for kvinner.

Slik ordningen fungerer i dag, er det mulig å komme unna militær førstegangstjeneste uten negative konsekvenser for de aller fleste. Hvordan det blir framtiden er det ingen som vet helt sikkert. SV har for eksempel en helt annen modell enn Arbeiderpartiet.

Denne våren har landsmøtene til SV, Senterpartiet, Venstre og Arbeiderpartiet sagt ja til kjønnsnøytral verneplikt.

Tvang avler tvang!

Tags:

Mest lest

Arrangementer