Ukategorisert

Vil ha mer oljesmurning i økonomien

Landsmøtet i Arbeiderpartiet har vedtatt å si ja til konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen.

Stemmetallene var 194 mot 104.

Intensjonen for de aller fleste som stemmer for ei utredning, uansett hvilken utredning, er å få gjennomført det som blir utredet. Slik er det også med oljeutvinning i de omstridte områdene. Det betyr at AUF vil få en tung kamp når saken blir behandlet igjen i Arbeiderpartiet om to år.

I det politiske Norge er det et stort flertall for oljeutvinning i nord. Arbeiderpartiet, Høyre og FrP ser nå for seg petroleumsvirksomhet i havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen.

Olje betyr ekstreme mengder penger i statskassen som igjen blir brukt til å gjøre staten større. Det betyr mindre frihet for borgerne og mindre bærekraftig velferdsstat ettersom oljen en gang i framtiden vil ta slutt.

Mest lest

Arrangementer