Ukategorisert

Typisk AP-retorikk

Arbeiderpartiet kommer til å gå på et kraftig valgnederlag dersom velgerne avslører den elendige retorikken partiet bruker.

Det er i et oppslag om ministerposten som kunnskapsminister på Politisk.no, at Trond Giske lirer av seg den vanlige arbeiderpartileksa.

Sitatet er hentet fra utsagnet nederst i artikkelen:
–Først og fremst hadde jeg ikke sagt nei til fire nye år med kunnskap og skole fremfor skattekutt. Det er det aller viktigste, sier Trond Giske ifølge Politisk.no.

For det første er det ingen av partiene på Stortinget som vil gi betydelig skatte- og avgiftslettelser sammenlignet med alt staten tar inn i skatter og avgifter. Det betyr at de viktigste ordningene vil bestå uansett hvor stor oppslutning Høyre og FrP får i september.

For det andre; et samfunn med stor frihet, altså lave skatter og avgifter, kan godt være et kunnskapssamfunn! Det er ikke statens størrelse som avgjør mengden av kunnskap i et samfunn!

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
9 years ago

Og for det tredje: Kunnskap er vel ikke akkurat hovedkjennetegnet på den skolepolitikk sosialistene har ført de siste 8 årene. I den grad norske elever lærer noe som helst (annet enn at de kan få fri fra tentamina for å se på syngende kanadiere), så må det sies å være på tross av og ikke på grunn av den rødgrønne regjering.

Fra arkivet

 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • Den merkelige historien om syndeskattDen merkelige historien om syndeskatt
  Dominic Frisby skriver om alt våre formyndere har forsøkt å skattlegge for å endre adferden vår.
 • Liberalister bør være globalisterLiberalister bør være globalister
  Nasjonalisme er en form for kollektivisme. Derfor bør liberalister være globalister.
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Ja til bompengerJa til bompenger
  Bompenger er en rettferdig måte å finansiere veier på.