Ukategorisert

Vi har prøvd Høyre, KrF og Venstre

I dag har Kristelig Folkeparti hatt pressekonferanse i forkant av partiets landsmøte.

Pressekonferansen har fått massiv omtale. Spesielt Knut Arild Hareides ønske om å kunne prioritere papparollen har blitt omtalt.

Det mest interessante svaret fra KrF-lederen var om regjeringsspørsmålet.

–Vi vil snakke med alle partiene på ikke-sosialistisk side, men vi sier også at det er lite sannsynlig med en firepartiregjering, sier Hareide til ABC Nyheter.

Likevel betegner partilederen det som «lite sannsynlig» med en firepartiregjering bestående av KrF, Høyre, Venstre og Frp.

Vi har altså hatt en regjering bestående av Høyre, KrF og Venstre, en regjering som ble ledet av Kjell Magne Bondevik. Denne samarbeidsregjeringen var fryktelig kjedelig, eller omtrent et speilbilde av dagens rødgrønne regime. Staten vokste, forbud kom og eiendomsrettigheter ble svekket.

Dersom opposisjonen skal ha troverdighet i kritikken mot dagens regjering, må de ha ny politikk, nye løsninger i viktige spørsmål. Perioden 2001 til 2005 viste at Høyre, KrF og Venstre var et sosialdemokratisk styre uten visjoner for et nytt Norge.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Kom ut av borgen!Kom ut av borgen!
  Du bør kjenne til det retoriske trikset 'motte & bailey'.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • 7 bøker som har påvirket meg7 bøker som har påvirket meg
  Det er en sann glede å oppdage en god bok.
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
  Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.