Ukategorisert

Jens Stoltenberg lever i sin egen verden

Retorikken innbyr til en uverdig valgkamp.

På Debatten i dag skal Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre møte Erna Solberg og Siv Jensen. Hva Jonas Gahr Støre har å gjøre i en debatt mellom partiledere, er uvisst.

Programomtalen på NRK.no:
«Står det så elendig til etter åtte år med de rødgrønne som Solberg og Jensen skal ha det til? Og blir det så ille med de blåblå som Stoltenberg og Støre sier? Erna og Siv mot Jens og Jonas.»

Jens Stoltenberg har i ettermiddag signert en e-post som Arbeiderpartiet har sendt ut. I vanlig stil kommer usannheter på løpende bånd.

–Valget i høst handler om hvilken retning vi velger for landet vårt, ifølge e-posten fra Stoltenberg.

Vel, mye tyder på at uansett hvem som vinner valget, og det kommer litt an på hvor store Høyre og FrP blir, vil det bli minimale endringer i sosialdemokratiske Norge. Alle partiene ønsker en stor stat og alle partiene gir blaffen i eiendomsrettigheter. Arbeidet som Stortinget gjør daglig viser at kun nyanser skiller partiene.

–Valget står mellom et rettferdig fellesskap, eller privatisering og økte forskjeller. Mellom trygg velferd for alle, eller store skattekutt for de få. Alternativet til vår regjering er en regjering til høyre for Høyre, en Høyre/Frp-regjering, ifølge e-posten.

Høyre og FrP ønsker ikke utstrakt privatisering i Norge. At partiene er mer positive til private aktører enn det rødgrønne styre, er ikke det samme som å privatisere. Dessuten er det ingen ting som tyder på store skatte- og avgiftslettelser dersom Høyre og FrP vinner valget. Noen titalls milliarder kroner i løpet av en valgperiode er lite. Det er skummelt lite! Trolig øker statens inntekter med Høyre/FrP-styre slik situasjonen har vært i periodene med rødgrønt styre.

Men Debatten bør vi se; på NRK1 klokken 21:30 i kveld!

Mest lest

Arrangementer