Ukategorisert

Kjempekutt i skattefinansierte subsidier

Rapporten «Økonomiske og biologiske nøkkeltal frå dei norske fiskeria 2012», viser ei næring som etter hvert klarer seg uten skattefinansierte subsidier.

Andre næringsaktører, for eksempel i landbruket og i mediene, har en del å lære av fiskerne.

Det ble, ifølge rapporten, gitt cirka 51 millioner kroner til fiskere i subsidier i 2012. Det er 51 millioner kroner for mye, men kjempereduksjon sammenlignet med 1985. Da var beløpet 1,2 milliarder kroner. Rapporten regner den norske fiskeflåten omtrent som subsidiefri akkurat nå.

Det vil være mulig å motstride denne delen av rapporten ettersom fiskere har muligheter å få skattefinansierte tilskudd, blant annet fra kommunale fiskerifond.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
 • Ja til bompengerJa til bompenger
  Bompenger er en rettferdig måte å finansiere veier på.
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
 • Vekk med kontanter?Vekk med kontanter?
  Er det virkelig så enkelt at kontanter bare er en bakstreversk museumsgjenstand?
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.