Ukategorisert

Endelig en gladsak, fra Erna Solberg

Det har vært en vår omtrent uten gode nyheter for motstanderne av verneplikt. I dag kom det et godt oppslag, en god nyhet fra Erna Solberg.

–I min ungdom var jeg en sterk prinsipiell tilhenger av kjønnsnøytral verneplikt. Men så satt jeg i Forsvarskommisjonen med Kåre Willoch (H) fra 1990-1992. Da lærte jeg litt om hvor mange mannskaper Forsvaret har behov for. Og når det er så få vi faktisk tar ut i tjeneste, er det ikke første prioritet for meg å innføre kjønnsnøytral verneplikt. Kvinner har tross alt noen flere utforinger i livet, for eksempel med tanke på at karrieren deres sakker ut ette barnefødsel, sier Erna Solberg, ifølge Dagbladet.no.

Hun innrømmer det selv; standpunktet er ikke spesielt prinsipielt, men det er vanskelig å være prinsipielle i denne saken for dem som ønsker mannlig verneplikt. Erna Solberg forsvarer verneplikten og vil dermed bruke tvang mot menn.

Militær førstegangstjeneste, som debattene i flere av partiene har handlet om, medfører flere problemer for borgere som må gjennomføre tjenesten. Repetisjonsøvelser er ett av problemene og for mange endrer livet seg drastisk på få år. En kvinne som gjennomfører en eventuell tvangstjeneste, kan være alenemor når hun blir innkalt til øvelse. Dermed kan hun sannsynligvis ikke delta og skattefinansierte penger har blitt brukt på en person der utbyttet er lik null.

Tidligere forsvarssjef Sverre Diesen har, som Liberaleren har omtalt flere ganger, uttalt at vi trolig kaster bort store beløp på noe som ikke virker. Ressurssløsingen vil øke med kvinnelige slaver!

I saken om verneplikt i Høyre er Erna Solberg vårt store håp!

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer