Ukategorisert

Bruker gamle Stoltenberg-uttalelser rått

Jens Stoltenberg bør de neste månedene bruker en ny retorikk dersom han fortsatt skal ha troverdighet i økonomisk politikk.

Dagens stunt fra regjeringen, midt under Høyres landsmøte, er en rødgrønn innrømmelse om at skattelettelser er et nødvendig virkemiddel for å redusere kostnadene for næringslivet, og til å stimulere til økte investeringer. Regjeringen, spesielt statsminister Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet, slår i dag i hjel mange uttalelser om at én krone i skattelettelser er én krone mindre til velferd.

FpU bruker dagens stunt rått og det er forståelig:

(Trykk på bildet for stor størrelse)

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Karsten Eig
8 years ago

Utgangspunktet for endringen er god, også sett med liberale øyne: Øke konkurransekraften til ikke-oljerelatert industri, samt ansvarliggjøre oljå så de ikke lettvint kan lage overskridelser de velter over på skattebetalerne.

Utførelsen derimot er kortsiktig, usammenhengende, bryter med behovet for forutsigbarhet, og timingen er jo bare latterlig.

Fra arkivet

 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
 • Nordmenn minst liberalistiske på to tiårNordmenn minst liberalistiske på to tiår
  Høyresiden må ta hovedansvaret for at nordmenn er blitt mer positive til statlig innblanding og reguleringer og mer negative til privatisering.
 • Frihandel er alfa omegaFrihandel er alfa omega
  Handelskrig skaper kun usikkerhet, mistillit og tapere.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.