Ukategorisert

Herlig ærlig arbeiderpartiordfører

I dag har skribenten hørt et intervju med Otto Harkestad (Ap), ordfører i Øygarden kommune i Hordaland. Han var herlig ærlig i svarene han ga journalisten.

Årsaken til at en lokalradio laget innslaget, er at en kommune har sendt en delegasjon til Øygarden kommune. Delegasjonen ønsker å lære mer om prosessen når oljeselskap bygger en oljeterminal. Øygarden kommune utenfor Bergen er en olje- og gasskommune med enorme inntekter gjennom eiendomsskatt fra anlegg som er bygget i kommunen.

–De som har mye penger bruker mye penger. Vi har pløyd altfor mye av eiendomsskatten inn i driften av kommunen. Det er ikke bra, sa Harkestad i intervjuet.

Av et budsjett på over 400 millioner kroner kommer 140 millioner kroner fra eiendomsskatt i Øygarden. Det er ikke eiendomsskatt på boliger i kommunen.

Svaret til arbeiderpartipolitikeren er en bekreftelse på påstanden til mange på den såkalte høyre-siden i norsk politikk. Jo mer penger politikerne får, desto mer sløser politikerne med skattefinansierte penger. Skribenten skiller ikke på eiendomsskattpenger fra petroleumsnæringen eller rammetilskudd fra Stortinget. Politikere som får tilgang på mye penger, bruker mye penger!

Mest lest

Arrangementer