Ukategorisert

Ny Stoltenberg-retorikk om skatt

Retorikken kan gjøre Arbeiderpartiet og Høyre enda likere. Dersom statsministeren fortsetter denne linjen de neste månedene, vil det bli vanskelige å finne forskjeller mellom Arbeiderpartiet og Høyre i deler av skattepolitikken.

Det var på et frokostmøte om skatt at Jens Stoltenberg hevdet at det vil bli endringer i skattesystemet i løpet av årene som kommer.

–Verden har forandret seg, og den forandrer seg voldsomt med globalisering og lavere skattesatser i våre naboland. I løpet av to til tre år kommer vi til å gjøre betydelige endringer i vårt skattesystem, sa Stoltenberg ifølge Arbeiderpartiet.no.

Ifølge artikkelen var vekstpakken som regjeringen la frem den 5. mai, det første steget i prosessen. Deler av vekstpakken innebærer å senke skatten på overskuddet hos bedrifter og næringsdrivende fra 28 prosent til 27 prosent, et forslag som fikk gode tilbakemeldinger fra Høyre. I praksis betyr dette forslaget svært, svært, svært lite for mange norske næringsaktører. Det er rett og slett et altfor beskjedent kutt!

Det var kun et nytt flertall på meningsmålinger som skulle til for at Jens Stoltenberg skulle endre retorikk på skatteområdet.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
 • CO2-skatt: en nødvendig inngripen?CO2-skatt: en nødvendig inngripen?
  Temperaturen stiger, og CO2-utslipp bidrar til utviklingen. Er CO2-skatt en nødvendighet for raskere overgang til fornybar energi?
 • Frihet, likhet og brorskapFrihet, likhet og brorskap
  14. juli feirer Frankrike den store revolusjonen i 1789.
 • Ja til bompengerJa til bompenger
  Bompenger er en rettferdig måte å finansiere veier på.
 • La pensjonistene betale full prisLa pensjonistene betale full pris
  I Norge er det slik at den rikeste gruppen må betale mindre enn andre i kollektivtrafikken.
 • I møte med fiendenI møte med fienden
  Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.