Ukategorisert

Søndagsåpne butikker

Det er politikk og et ganske omstridt spørsmål de siste årene, men faktumet er at butikker i en del kommuner får lov å holde åpent på søndager.

Kommuner som er definert som turiststed for lov å ha sesongåpent. I dag er første dag denne sommeren med søndagsåpne butikker i Honningsvåg, Nordkapp kommune.

Det var Samarbeidsregjeringen til Kjell Magne Bondevik, altså KrF, Høyre og Venstre, som sørget for at åpningstidsloven ble opphevet. 1. april 2003 ble restriksjoner fjernet for næringslivet, men søndagen ble fortsatt holdt såkalt hellig i vedtaket som ble fattet av Stortinget. I ettertid har det politiske flertallet skapt konstruksjonen «Brustad-bua», en regulering som sørger for at butikker som er større enn 100 kvm må holde stengt på søndager. Unntaket er plasser som er definert som turiststed.

I Honningsvåg har Rimi og Rema 1000 meldt at de holder åpent på søndager i sommer og kjedene bruker trolig turiststedplassene som eksempel i argumentasjonen for økt frihet for butikkeierne. Honningsvåg er et eksempel på søndagsåpne butikker uten at samfunnet rakner!

Mest lest

Arrangementer