Ukategorisert

Et forbud vil aldri fungere

Et forbud mot sexannonser vil aldri fungere etter hensikten. Det vil stimulere til annerledes markedsføring av tilbud det er etterspørsel etter.

At det er krefter i vårt land som ønsker et forbud, slik VG skriver, er ikke overraskende. Vi har allerede en rekke forbud som reduserer viktige friheter, uten at forbudene er spesielt vellykket. Vi røyker og drikker, selv om det er ulovlig å markedsføre tobakksvarer og alkohol.

Liberalister vet at forbud og reguleringer stort sett er mislykket. Politiske inngrep i frihet gir forutsette og uforutsette bivirkninger. Det kryr av eksempler, men formynderne lærer aldri.

Nå bør politikerne styrke ytringsfriheten, ikke svekke den ytterligere.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
8 years ago

For en gangs skyld er det vel ikke i utgangspunktet politikerne, men politiet som nylig har tatt til orde for et sånt forbud. Det er forbausende, ettersom politiet dels klager over for knappe ressurser, og dels over at de, som følge av dette, ikke har kapasitet og ressurser til å oppklare alvorlig kriminalitet. Dersom politiet går inn for et slikt forbud, er det kanskje en grunn til å ta klagene deres med en klype salt heretter? Er selvsagt helt enig med tendensen i artikkelen. Det lar seg ikke gjøre «å knekke» det såkalte sexmarkedet. Man har allerede vedtatt et forbud… Read more »

Fra arkivet