Utsendelsen av 12 år gamle Neda og hennes familie igår har skapt store følelser, og disse kommer klart til uttrykk både i tradisjonelle og sosiale medier. Men er det Venstre eller «asylopposisjonen» i Ap og blant regjeringspartiene som fører FrPs asylpolitikk?
Forleden gikk justisminister Grete Faremo ut mot FrPs menneskesyn i forbindelse med partiets utspill om innstramning i asylpolitikken spesielt og innvandringspolitikken generelt. Men utsendelsen av 12 år gamle Neda, som har bodd 11 år i Norge, foregikk i nattens mulm og mørke. Politiet knuste et vindu for å få åpnet døren på asylmottaket der Neda og familien bodde. Til tross for at saken fortsatt verserer for rettsapparatet ble altså familien deportert. Nathan får bli, mens Neda må dra.
Noen vil spørre, kanskje med rette, om ikke justisminister Faremo møter seg selv i svingdøren så glasset singler når hun av alle kritiserer FrPs menneskesyn og asylpolitikk.
Venstres leder Trine Skei Grande brukte Stortingets markering av stemmerettsjubileet til å gi uttrykk for sin frustrasjon. AUF-leder Eskil Pedersen mener Skei Grande gråter krokodilletårer, og peker på at Venstre åpner for å støtte FrP i regjering, ifølge Nettavisen.
Imidlertid har bloggeren Indregard brukt utsendelsen av Neda til å kritisere den såkalte asylopposisjonen i Ap. I en bloggpost kalt «Posisjonering» skriver han: «La oss si at jeg jobber for Systemet. Ikke det svenske vinmonopolet, men noe Stort og Statsbærende. Og la oss videre si at jeg er veldig uenig med noe Systemet driver med, for eksempel deportering av barn med lommelykter og ruteknusing i nattens mulm og mørke. Hvor går grensa for når jeg er moralsk ansvarlig selv om jeg jobber mot deporteringen internt i Systemet?» Les resten av bloggposten her.
Så hvem gråter krokodilletårer, Trine Skei Grande – eller Eskil Pedersen?
Hvem kommer til å være moralsk ansvarlig for at FrPs asylpolitikk blir gjeldende i Norge, Trine Skei Grande og Venstre – eller Eskil Pedersen og Grete Faremo?
—
Les også
Kommentaren i Stavanger Aftenblad: Norges skam
Lederen i Rogalands avis: Gratulerer, Grete Faremo
Jeg legger merke til at også Liberaleren her går i snufsefella og konsekvent skriver «Neda og hennes familie», istedenfor å gi tingen dets rette navn: To foreldre som med velberådd hug har løyet seg adgang til Norge og trenert saken så ettertrykkelig at de stakkars barna deres har fått fotfeste i landet. Foreldre som har utsatt barna sine for noe sånt, fortjener etter min mening en mindre behagelig prat med barnevernet, og ikke vestlendinger i fakkeltog med hornmusikk. Jeg kan gjerne være med på at det er synd på Neda, men ikke på grunn av det Norge har gjort mot… Read more »
Ja, jeg tenkte på noe av det samme her om dagen. Altså, jeg sier ikke at jeg synes politikken nødvendigvis er akkurat som den skal være, men media kan gjerne gå litt i rette med far i familien enn å bare fortsette med jamringen om de slemme myndighetene. Familien kom seg til Norge og fortalte bevisst usannheter. Med andre ord må de ha visst at det var visse muligheter for at de ville få avslag hvis de var ærlige. Men har man først startet å lyve er det naturlig nok ikke lett å være ærlig etterpå og man spinner videre… Read more »
Eivind og Andreas. Jeg er helt enig i at det er dilemmaer. Dere berører egentlig ikke så mye det jeg egentlig skrev om; hvem som er ansvarlig for den politikken som føres. Fører Ap FrPs asylpolitikk – og er AUF’erne medansvarlige? Eller vil V bli medansvarlige for et FrP i regjering som fører den samme politikken som Faremo? Godhetsagentene forsøker altså å stemple hverandre som slemme. Når det er sagt, så er det dilemmaer. Jeg er helt enig i at løgn ikke skal premieres – og det er en utfordring for UDI å finne ut av personers identitet. Jeg mener… Read more »
http://stemdlf.no/node/5403
«Hva vil DLF støtte i dag? Vi ville latt Neda bli. Det er selvsagt en konflikt mellom innvandring og velferdsstaten, men siden det er velferdsstaten som krenker friheten, og ikke innvandringen, så ville vi latt Neda bli. Slike problem løses ved å redusere velferdsstaten, ikke ved å sende 12-årige jenter til land de ikke kjenner.»