Ukategorisert

Hvem fører FrPs asylpolitikk?

Utsendelsen av 12 år gamle Neda og hennes familie igår har skapt store følelser, og disse kommer klart til uttrykk både i tradisjonelle og sosiale medier. Men er det Venstre eller «asylopposisjonen» i Ap og blant regjeringspartiene som fører FrPs asylpolitikk?

Forleden gikk justisminister Grete Faremo ut mot FrPs menneskesyn i forbindelse med partiets utspill om innstramning i asylpolitikken spesielt og innvandringspolitikken generelt. Men utsendelsen av 12 år gamle Neda, som har bodd 11 år i Norge, foregikk i nattens mulm og mørke. Politiet knuste et vindu for å få åpnet døren på asylmottaket der Neda og familien bodde. Til tross for at saken fortsatt verserer for rettsapparatet ble altså familien deportert. Nathan får bli, mens Neda må dra.

Noen vil spørre, kanskje med rette, om ikke justisminister Faremo møter seg selv i svingdøren så glasset singler når hun av alle kritiserer FrPs menneskesyn og asylpolitikk.

Venstres leder Trine Skei Grande brukte Stortingets markering av stemmerettsjubileet til å gi uttrykk for sin frustrasjon. AUF-leder Eskil Pedersen mener Skei Grande gråter krokodilletårer, og peker på at Venstre åpner for å støtte FrP i regjering, ifølge Nettavisen.

Imidlertid har bloggeren Indregard brukt utsendelsen av Neda til å kritisere den såkalte asylopposisjonen i Ap. I en bloggpost kalt «Posisjonering» skriver han: «La oss si at jeg jobber for Systemet. Ikke det svenske vinmonopolet, men noe Stort og Statsbærende. Og la oss videre si at jeg er veldig uenig med noe Systemet driver med, for eksempel deportering av barn med lommelykter og ruteknusing i nattens mulm og mørke. Hvor går grensa for når jeg er moralsk ansvarlig selv om jeg jobber mot deporteringen internt i Systemet?» Les resten av bloggposten her.

Så hvem gråter krokodilletårer, Trine Skei Grande – eller Eskil Pedersen?

Hvem kommer til å være moralsk ansvarlig for at FrPs asylpolitikk blir gjeldende i Norge, Trine Skei Grande og Venstre – eller Eskil Pedersen og Grete Faremo?


Les også
Kommentaren i Stavanger Aftenblad: Norges skam
Lederen i Rogalands avis: Gratulerer, Grete Faremo

Mest lest

Arrangementer