Ukategorisert

Politikerne trenger ikke mer penger!

Finansskatt vil gjøre en stor norsk stat større.

I neste valgperiode ønsker SV å innføre finansskatt. Skatten blir trolig innført dersom de rødgrønne partiene nok en gang får flertall på Stortinget.

SV ønsker å innføre finansskatten gradvis med et mål om å komme opp i 10 prosent i løpet av fire år, ifølge Politisk.no. Det skal gi ni milliarder kroner ekstra i statskassen, penger politikerne kommer til å bruke for å gjøre staten større.

Skatt er et verdispørsmål
For liberalister er skatt et verdispørsmål. Det er et spørsmål om hvor mye frihet hver enkelt borger skal ha over eget liv. Skattenivået definerer hvor omfattende offentlig sektor skal være. En stor offentlig sektor gir borgerne lite spillerom.

Den norske staten er allerede altfor omfattende; dermed er det enkelt også denne gangen å si nei til økt skatt.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer