Ukategorisert

TV-skatt også på PC

Det som er mest spennende akkurat nå, er hvem som foreslår lignende ordning i Norge. For forslaget kommer nok…..

Den svenske Forvaltningsretten bestemte mandag at også svenske forbrukere som kun eier en PC, og ikke TV, må betale kringkastingsavgift, ifølge NRK.

Det er NRK som er den aktøren i Norge som mottar penger fra den politiske vedtatte TV-skatten.

I Norge er det Stortinget som fastsetter kringkastingsavgiften. For 2013 er avgiften 2680,56 kroner. Dette inkluderer 8 prosent merverdiavgift. Kringkastingsavgiften er en lovpålagt offentlig avgift, som den som har fjernsynsmottaker er pliktig å betale. Plikten til å betale kringkastingsavgift er uavhengig av hvilken fjernsynsmottaker du har, og hvilke kanaler du velger å se på. Ja kringkastingsavgiften er en skatt på lik linje med andre skatter og avgifter.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas
Andreas
8 years ago

Tja, jeg er usikker på om NRK tør å pushe denne på det nåværende tidspunkt. De har allerede uttalt at de la ballen død i 2012. Det er visstnok 97% av husstandene i Norge som betaler tv-lisens – det vil si at selv om de hanker inn noen «kunder» til med å tvinge det gjennom på flere plattformer så er det relativt sett lite penger å hente. Hvis de skulle klare det urealistiske og komme opp i 100% så vil det sette fart i diskusjonen om det ikke er like greit å gjøre det til en del av det vanlige… Read more »

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
8 years ago

Igår kveld hadde jeg den tvilsomme fornøyelse av å høre kulturministeren i radio. Bakgrunnen var at det igår var 80 år siden NRK som statsinstitusjon ble opprettet. Foruten en hel del annet erkevrøvl sa statsråden følgende: «NRK skylder ikke sine eiere noen ting». Vet ikke statsråden at det er Det Norske Folk som betaler NRK-ansattes lønn? Vet ikke statsråden at NRK, i likhet med en hver annen offentlig finansiert institusjon, således er forvaltere av folkets eiendom iform av skattepenger? Vet ikke statsråden hvilket lovpålagte ansvar NRK har som kulturformidler? Jo, det gjør hun, men hun blåser en lang marsj i… Read more »

Fra arkivet