Ukategorisert

Sommerens verste forbud?

I dag trådte forbudet mot tipakninger i kraft. Fortsatt vil tipakninger være i salg, men kun til overgangsperioden går ut. Neste sommer skal det være slutt på tipakninger i Norge.

Det er altså fra i dag, mandag 1. juli 2013, forbudt å selge pakninger med færre enn 20 sigaretter. I praksis betyr dette at de som røyker av og til, for eksempel personer som røyker på fest, nå kommer til å kjøpe pakker med 20 sigaretter – ikke ti som tidligere. Galskap!

Christopher Rødsten gir på en god måte frustrasjonen mot formyndere et ansikt på Facebook.com.

–Helsefacisme, formynderstat, redusert respekt for lover og dårlig økonomi i ett og samme vedtak, skriver Rødsten på egen Facebook-vegg.

Flere andre bestemmelser trådte i kraft i dag, nemlig at barn har rett til et røykfritt miljø og forbud mot å markedsføre e-sigaretter. Helsedirektoratet lover flere ikrafttredelser i 2014 og 2015, blant annet bevillingsordning for salg av tobakksvarer.

Lovgivningen på tobakksprodukter er et godt eksempel på at reguleringer/forbud avler reguleringer/forbud. Det er utrolig at voksne mennesker lar seg behandle som barn av byråkrater og politikere. Når det gjelder tobakksvarer, er det staten som opptrer som foreldre og foresatte for hele Norges befolkningen. Det er helt sprøtt at vi godtar at formyndere skal styre våre liv!

Dette må være sommerens verste forbud; vi må ha nådd bunnen, ikke sant?

Tags:

Mest lest

Arrangementer