Ukategorisert

Bedre rammevilkår for de som blir igjen

Aktører som ikke mottar skattefinansierte penger får bedre vilkår om skattefinansierte aviser dør ut.

Det er krangel om pressestøtten. Kulturminister Hadia Tajik mener FrP/Høyre-politikk betyr døden for mange aviser. FrP og Høyre er uenige. FrP vil beskytte utvalgte aktører, mens Høyre ønsker omlegging av dagens ordning. Det er tvilsomt at en regjering bestående av FrP og Høyre gjennomfører en helt ny politikk basert på fri konkurranse.

Politikerne bør avvikle pressestøtten, fordi ordningen gir ulike konkurransevilkår mellom aktører som kjemper hardt om oppslutningen. Det er blodig urettferdig at en liten lokalavis får 600 000 kroner i støtte, mens lokalradioen må tjene hver eneste krone fra annonsører og lyttere.

Om ulønnsomme aviser døde ut, vil det kun gi bedre rammevilkår for de som overlever den tøffe konkurransen. Like konkurransevilkår mellom aktørene er et godt argument for en helt ny mediepolitikk. FrP og Høyre bør hevde fri konkurranse med stolthet!

Mest lest

Arrangementer