Ukategorisert

Lykke til med sommerleir, AUF!

Idag åpner AUF sin første ordinære sommerleir efter massakren på Utøya 22.juli. Den avholdes ved Tyrifjorden, ikke på Utøya – men på fastlandssiden. Vi ønsker AUF lykke til!

Ifjor hadde ikke AUF noen ordinær, nasjonal sommerleir, men flere arrangementer rundt om i landet. I år skal det altså igjen være sommerleir. Sikkerheten står i beredskap. Påmeldingen er rekordstor; over 800 deltagere.

AUFs sommerleir vil naturligvis bli preget av tragedien i 2011. Sikkerheten er skjerpet, og flere av Aps statsråder kommer til å overnatte på leiren, bl.a helseminister Jonas Gahr Støre og kulturminister Hadia Tajik.

Det er viktig at AUFs sommerleir ikke blir tilbakeskuende, men gir deltagerne en god opplevelse, skolering for valgkampen, og følelse av samhørighet. Og det er vi sikre på at AUF-ledelsen med Eskil Pedersen i spissen bidrar til. For den første nasjonale sommerleiren i AUF efter Utøya er med på å vise at terroristen og barnemorderen tross alt tapte. Ungdom fortsetter å engasjere seg i politikk, for å gjøre verden til et bedre sted. Ved å delta tar man aktiv stilling mot terroristens verdier.

Selv om vi er uenige med AUF i mangt og mye, vil vi ønske AUF lykke til med årets sommerleir!


Les også Dagsavisens intervju med en av leirdeltagerne
Les også innlegget «Hvorfor sommerleir?» av Khamshajiny Gunaratnam

Mest lest

Arrangementer