Ukategorisert

Lykke til med sommerleir, AUF!

Idag åpner AUF sin første ordinære sommerleir efter massakren på Utøya 22.juli. Den avholdes ved Tyrifjorden, ikke på Utøya – men på fastlandssiden. Vi ønsker AUF lykke til!

Ifjor hadde ikke AUF noen ordinær, nasjonal sommerleir, men flere arrangementer rundt om i landet. I år skal det altså igjen være sommerleir. Sikkerheten står i beredskap. Påmeldingen er rekordstor; over 800 deltagere.

AUFs sommerleir vil naturligvis bli preget av tragedien i 2011. Sikkerheten er skjerpet, og flere av Aps statsråder kommer til å overnatte på leiren, bl.a helseminister Jonas Gahr Støre og kulturminister Hadia Tajik.

Det er viktig at AUFs sommerleir ikke blir tilbakeskuende, men gir deltagerne en god opplevelse, skolering for valgkampen, og følelse av samhørighet. Og det er vi sikre på at AUF-ledelsen med Eskil Pedersen i spissen bidrar til. For den første nasjonale sommerleiren i AUF efter Utøya er med på å vise at terroristen og barnemorderen tross alt tapte. Ungdom fortsetter å engasjere seg i politikk, for å gjøre verden til et bedre sted. Ved å delta tar man aktiv stilling mot terroristens verdier.

Selv om vi er uenige med AUF i mangt og mye, vil vi ønske AUF lykke til med årets sommerleir!


Les også Dagsavisens intervju med en av leirdeltagerne
Les også innlegget «Hvorfor sommerleir?» av Khamshajiny Gunaratnam

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
 • Jeg er motstander av demokratietJeg er motstander av demokratiet
  Demokrati er en ineffektiv og umoralsk styreform.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • La pensjonistene betale full prisLa pensjonistene betale full pris
  I Norge er det slik at den rikeste gruppen må betale mindre enn andre i kollektivtrafikken.
 • Mangfold versus enfoldMangfold versus enfold
  Markedet skaper mangfold og politikk skaper enfold. Hva vil du velge?
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
  Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.