Ukategorisert

I bølgedalen sammen med Høyre

Noen av Høyre-politikerne er virkelig ille. Vi fikk høre ett av eksemplarene i dagens utgave av Dagsnytt18.

Det var et merkelig magasin i dag, en ordentlig bølgedal sett med skribentens Høyre-øyner. Det var skikkelig nedtur da Ingjerd Schou var i narkotikadebatt, blant annet med Venstres Sveinung Rotevatn. Like stor var oppturen da Olemic Thommessen diskuterte politisk TV-reklame med en topp fra partiet Rødt.

Mens Thommessen var klinkende klar, prinsipiell og med fokus på menneskerettigheter, ga Ingjerd Schou blaffen i det aller meste da hun var i ilden. Eller; hun ivaretok Høyres gamle, meningsløse, fryktelige standpunkt med nulltoleranse mot narkotika. Ingjerd Schou, hør opptaket av dagens sending og du vil forstå hvor dum din opptreden var. Høyres nulltoleranse mot narkotika er ikke verdt papiret det er skrevet på. Det var narkotika i Norge da Høyre var i regjering, det vil være narkotika i Norge etter valget i september og det er narkotika i de byene Høyre-politikk er den dominerende kraften. Nulltoleranse mot narkotika er kun en illusjon, det er et dumt eventyr. Hvorfor nevne det eller vedta dumheten med ujevne mellomrom?

Narkotikadebatten i dag handlet om politiet skal kunne komme på skoler med hunder. Schou kalte det forebyggende arbeid, men det er narkorazziaer på et område der hvert individ har rett på vern – det samme vernet som stortingsrepresentanter har på Stortinget.

Hovedregelen for en politiaksjon bør være mistanke mot et sted eller mot én person/flere bestemte personer. De som forsvarer razziaer på skoler bryter med viktige prinsipp i det som har vært en liberal rettsstat. Ingjerd Schou gir blaffen i prinsippene!

Hvordan Sveinung Rotevatn gjorde det i debatten? Jo, som vanlig bra. Det er godt å høre liberale politikere i Dagsnytt18.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.
 • Tiåret det var så brattTiåret det var så bratt
  Det har vært et interessant tiår. Miljø, økonomi og minoriteter har vært sentralt.
 • Jeg ønsker null skattJeg ønsker null skatt
  Skatt er urettferdig og aksepteres dessverre fordi det er så vanlig og nødvendig for velferdsstaten.
 • Norge – verdens beste land å bo i?Norge – verdens beste land å bo i?
  Vi hører det en gang i året i mediene. Norge er verdens beste land å bo i. FN sier det, får vi høre. Men sier FN virkelig dette?
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
 • Engler og demonerEngler og demoner
  To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
 • Kun flere bolighaier vil føre til bedre leieforholdKun flere bolighaier vil føre til bedre leieforhold
  Oslo-aktivister krever endringer i boligpolitikken. Det er imidlertid ingen grunn til å tro at en mer aktiv boligpolitikk vil bedre situasjonen for leietagere.