Notiser

Alkoholforbud på sjøen

Med en forbudsregjering de siste åtte årene, er det nesten et «guds under» at det fortsatt er lov å ta ei pils på sjøen.

Men nå lurer forbudet i det fjerne, ifølge Liberaleren.

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Joar Guttormsen (@joar79)
Joar Guttormsen (@joar79)
8 years ago

Fakta er at det ikke blir mindre rus eller mindre ulykker på sjøen selv om promille grensen blir satt ned. Det har til og med Sjøfartsdirektoratet avgjort i en rapport de laget i 2012. Der de skriver “Det er ikke dokumentert at promille på under 0,8 har ført til alvorlige ulykker” Det eneste jeg kan se for meg er mer byråkrati, enda mer å gjøre for stakkars onkel politi og mer penger i statskassa selvfølgelig. Hurra! Kommer selv fra båtfestival her på vestlandet der vi var over 5-600 båter. Og alkohol er jo selvklart med i bildet. Var veldig forsiktig… Read more »

Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
8 years ago

Det er liten tvil om at promille påvirker både dømme- og yteevne. Følgelig bør man se på hvilke fartøyer som krever mest av dette, og heller gripe tak i problemet fra den enden. Personlig kunne jeg tenke meg at man løste problemet ved å kreve sertifikat – og, knyttet til dette, en promillegrense – for hurtiggående fartøyer. Det er en viss forskjell på å føre en snekke i 5-6 knop innetter fjorden og å leke seg i en skjærgårdsjeep i 35-40 knop. Det bør ikke være særlig tvil om at potensialet for å skade andre ved ukyndig / påvirket bruk… Read more »

Fra arkivet