Notiser

Alkoholforbud på sjøen

Med en forbudsregjering de siste åtte årene, er det nesten et «guds under» at det fortsatt er lov å ta ei pils på sjøen.

Men nå lurer forbudet i det fjerne, ifølge Liberaleren.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Joar Guttormsen (@joar79)
Joar Guttormsen (@joar79)
8 years ago

Fakta er at det ikke blir mindre rus eller mindre ulykker på sjøen selv om promille grensen blir satt ned. Det har til og med Sjøfartsdirektoratet avgjort i en rapport de laget i 2012. Der de skriver «Det er ikke dokumentert at promille på under 0,8 har ført til alvorlige ulykker» Det eneste jeg kan se for meg er mer byråkrati, enda mer å gjøre for stakkars onkel politi og mer penger i statskassa selvfølgelig. Hurra! Kommer selv fra båtfestival her på vestlandet der vi var over 5-600 båter. Og alkohol er jo selvklart med i bildet. Var veldig forsiktig… Read more »

Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen(@odderi)
8 years ago

Det er liten tvil om at promille påvirker både dømme- og yteevne. Følgelig bør man se på hvilke fartøyer som krever mest av dette, og heller gripe tak i problemet fra den enden. Personlig kunne jeg tenke meg at man løste problemet ved å kreve sertifikat – og, knyttet til dette, en promillegrense – for hurtiggående fartøyer. Det er en viss forskjell på å føre en snekke i 5-6 knop innetter fjorden og å leke seg i en skjærgårdsjeep i 35-40 knop. Det bør ikke være særlig tvil om at potensialet for å skade andre ved ukyndig / påvirket bruk… Read more »

Fra arkivet

 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
 • Et korrumpert monopolEt korrumpert monopol
  Norsk Tipping har skaffet seg et monopol på gambling i Norge gjennom "bestikkelser" av idrett og kultur.
 • Liberalister bør være globalisterLiberalister bør være globalister
  Nasjonalisme er en form for kollektivisme. Derfor bør liberalister være globalister.
 • Et forsvar for retten til å være uorganisertEt forsvar for retten til å være uorganisert
  Velger du å være uorganisert, er du gratispassasjer. Ifølge fagbevegelsen.
 • Inflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tidInflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tid
  De siste månedene har sett voldsomme protester i Irak, Iran, Hong Kong, Bolivia, Chile og Venezuela. Demonstrantene har ulik overbevisning, men forenes i kravet om politiske reformer.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.