Ukategorisert

Norge blir omtrent som det er

Dersom Høyre vinner valget og får stor innflytelse på politikken, blir Norge omtrent som i dag.

Forhåpentligvis vil Høyre bidra til litt mer fornuftig bruk av skattefinansierte penger, men det meste blir som det har vært de siste åtte årene med rødgrønt styre. Forskjellene mellom Høyre og Arbeiderpartiet er veldig, veldig, veldig små.

I dag er det store oppslag i nettaviser om at regjeringsrepresentanter/representanter fra regjeringspartiene frykter ditt og datt.

Kristin Halvorsen frykter mange privatskoler, ifølge Aftenposten.no. Arbeiderpartiet frykter Høyres helsepolitikk, ifølge AN.no.

Frykter er helt ubegrunnet, dessverre. Vi vil fortsatt ha en stor stat og borgerne betaler regningen for prioriteringer gjort av politikerne.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Geir Jøsendal
Geir Jøsendal(@geir_josendal)
8 years ago

Mangelen på politisk manøvreringsrom og mulighet for virkelig å implementere reelle og merkbare reformer, er strukturelt. Og et stort demokratisk problem. I det stille har særinteressebaserte, korporative strukturer vokst frem og innsnevret det selv en klar flertallregjering kan få gjennomført av reformer. Det er egentlig en smule ironisk at det på dette viset er Mussolinis tanker om god statsskikk som har sneket seg inn bakvegen…

Ragnar Dahl
Ragnar Dahl
8 years ago

Hva er da vitsen med et skifte?

Ultima_Thule
Ultima_Thule
8 years ago

Hvis man holder FrP og Høyre (og kanskje Venstre) på den ene siden og SV på den andre for å være ytterpunktene blant stortingspartiene, så er det ingen grunnleggende forskjeller mellom dem, bare detaljforskjeller som politikerne – godt hjulpet av den skravlende klassen – hauser opp og krangler heftig seg imellom om bagateller for å gi inntrykk av lysårs avstander mellom partiene. I realiteten er det vel ikke større forskjeller mellom stortingspartiene enn innad i de amerikanske partiene Republikanerne og Demokratene. «[J]eg har hevdet at bevilgningene til offentlig forvaltning i all hovedsak er upåvirket av regjeringenes farge, at de offentlige… Read more »

Ultima_Thule
Ultima_Thule
8 years ago

Liberaleren-redaksjonen, hvorfor er ikke kommentaren min 17. juli 2013 kl 16.09 godkjent?

Fra arkivet