Ukategorisert

En konsekvent linje

Ros til SV som faktisk ønsker å følge en rød tråd i egen politikk. Mange andre politikere er inkonsekvente.

SV ønsker å forby profitt på det som partiet definerer som velferd. Liberaleren er uenig i forslaget og i partiets definisjon av velferd, men det er enkelt å innrømme at SV ønsker å være langt mer konsekvent enn for eksempel Høyre og Arbeiderpartiet. Om SV-politikerne klarer å følge egen linje er langt mer usikker. Vi tipper nei.

Nullprofitt skal sikre at hver skattefinansierte krone som blir bevilget til velferd, går til velferd ifølge SV.no. Audun Lysbakken & co glemmer pent og pyntelig, at mange private aktører ikke vil satse penger på velferd dersom det blir umulig å få gevinst. Det er private aktører som for eksempel har sørget for tilnærmet full barnehagedekning i Norge.

SV blir nå angrepet av Høyre-politikere, men Høyre må huske at SVs linje er den samme som Høyre har når det gjelder friskoler. Høyre ønsker forbud mot utbytte i skolesektoren, og prinsipielt er det ingen forskjell mellom utdanning og omsorg.

Utbytteforbud og utbyttebegrensninger er å trampe på eiendomsrettigheter. I norsk politikk har disse rettighetene dårlige levekår! Det er ikke bare SVs feil.

Tags:

Mest lest

Arrangementer