Ukategorisert

Lokalradiobransjen blir hørt

Det har vært et krav i mange år. Endelig ser regjeringen fordelene med nettsalg til radiobingosendingene.

Radiobingo finansierer driften av mange lokalradiostasjoner i distrikts-Norge. Ettersom konkurransen er tøff, blant annet fra det statlige selskapet Norsk Tipping, har bransjen bedt politikerne liberalisere et strengt regelverk.

Nå har kulturministeren i en pressemelding på Regjeringen.no, signalisert at det kan bli lov å selge bonger på nett. En helt nødvendig liberalisering dersom det fortsatt skal være lokalradiostasjoner i Norge.

Selv om signalene fra kulturministeren er positive, kan det fortsatt bli et nettsalg som er så strengt regulert at det blir vanskelig å følge lovverket for lokalradiostasjoner. Men for all del; vi skal ikke ta sorgene på forskudd.

Lokalradiostasjonene i Norge mottar ikke store skattefinansierte overføringer som en del aviser gjør, selv om det finnes tilskuddsordninger også for denne delen av næringslivet.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer