Ukategorisert

Hvem er din drømmestatsråd?

Efter åtte år begynner velgerne å bli lei de rødgrønne statsrådene. Men hvem bør få sitte i kongens råd efter valget? Blir det partitopper – eller kommer det overraskelser? Hvem vil du ha?

Regjeringer og statsråder kan være så mangt. Alle husker Gro Harlem Brundtlands kvinneregjering fra 1986, der 40% av statsrådene var kvinner. Men at mange av dem gjorde det så som så er nærmest glemt. Visste du at Anne Holt har vært statsråd? Og hvem var nå Bendik Rugaas? Dagens stortingspresident Dag Terje Andersen har vært statsråd. Men hva med hans forgjenger Kirsti Kolle Grøndahl – har hun vært statsråd?

Å sette sammen en regjering er en utfordring. Spesielt hvis flere partier skal med. Ofte må mange hensyn balanseres; stortingsgruppen(e) må ikke tappes for mye. Ulike landsdeler og begge kjønn skal være representert, og det skal være en viss spredning i alder. Er alle gamle travhester kan regjeringen fort få stempelet grå og kjedelig – men man kan ikke fylle den opp med noviser, heller.

Fortell oss hvem din drømmestatsråd er!
Partilederne kunne ha behov for litt hjelp, så derfor spør vi: Hvem er din drømmestatsråd? Hvem ser du gjerne at havner i regjeringen efter valget? Send oss din(e) forslag – gjerne med begrunnelser!

Problemet er jo at vi ikke vet hvilke partier som havner i regjering. Blir det koalisjon av H og FrP, eller blir det H, KrF og V? Kanskje blir det Høyre alene. Eller Ap alene. Men la ikke det hindre deg i å sende oss noen ord! Og har du ideer til endringer i departementene – fjerne eller slå sammen noen, eller lage noen nye, så tar vi imot!

Hadde det ikke vært spenstig om Høyre utnevnte Paul Chaffey til næringsminister – eller kunnskapsminister? Eller Kanskje Ferd-sjefen Johan H. Andresen? Er det på tide med en IKT-minister, eller moderniseringsminister? Hva med Torgeir Waterhouse? Kan det endelig bli en statsrådspost på Tor Mikkel Wara – som f.eks finansminister?

Hadia Tajik er det flerkulturelle alibiet i den nåværende regjeringen. Hvem skal ta hennes plass? Kan det bli Abid Q. Raja, som justisminister? Eller er det på tide at Norge får sin egen statsråd for integrasjon og migrasjon? Og hva med ungdommen; er det for tidlig for Sveinung Rotevatn å bli statsråd? Og bør Erna Solberg ha med noen «bråkebøtter» blant statsrådene? Ser du for deg f.eks Jan Arild Snoen eller Heidi Nordby Lunde som statsråd? Ellen Christine Christiansen var drivende dyktig som byråd i Oslo. Kan hun bli ny arbeids- og sosialminister? Isåfall får hun nok konkurranse av Torbjørn Røe Isaksen.

Hva med et ordentlig wildcard? Se for deg Bjørn Magne Solvik som kulturminister. Han har bakgrunnen – og kan samtidig sikre Finnmark en statsråd.

Er det forresten noen av dagens statsråder Erna bør invitere til å fortsette?

Vi venter i spenning!

Du kan sende forslag og begrunnelser til pleym at liberaleren dot no

Tags:

,

Mest lest

Arrangementer