Ukategorisert

Miljøpartiet = liberal spydspiss i ruspolitikken

Hanna E. Marcussen, nasjonal talskvinne for Miljøpartiet De Grønne, forteller om partiets narkotikapolitikk i et stort oppslag om partiet på Aftenposten.no.

Skulle Miljøpartiet De Grønne bli representert på Stortinget etter valget 9. september, kan partiet følge i løypa til FRIdemokratene som på 90-tallet kom med forslag i nasjonalforsamlingen om å legalisere narkotika.

–Norsk ruspolitikk har ikke vært vellykket. Sammenlignet med andre land har vi spesielt store overdosedødsfall på grunn av tyngre stoffer. Vi ønsker å avkriminalisere bruk av tyngre rusmidler, som er et helseproblem. Vi ønsker altså å tenke nytt om hvordan man kan klare å begrense skadevirkningene. Da må vi se om offentlig kontrollert omsetning kan bidra til mer kontroll på omsetningen. Vi ønsker å avkriminalisere bruk av tyngre rusmidler. Dette er et helseproblem og vil bidra til å hjelpe en svak gruppe. Vi ønsker altså å tenke nytt om hvordan man kan klare å begrense skadevirkningene, sier Marcussen til Aftenposten.no, og legger til at hun tror offentlig kontrollert omsetning av hasj kan være en mulighet for å begrense tilgangen til stoff for yngre brukere.

Langt fra perfekt, men mye bedre enn det dagens stortingsparti har klart når det gjelder narkotika.

Tags:

Mest lest

Arrangementer