Ukategorisert

Miljøpartiet = liberal spydspiss i ruspolitikken

Hanna E. Marcussen, nasjonal talskvinne for Miljøpartiet De Grønne, forteller om partiets narkotikapolitikk i et stort oppslag om partiet på Aftenposten.no.

Skulle Miljøpartiet De Grønne bli representert på Stortinget etter valget 9. september, kan partiet følge i løypa til FRIdemokratene som på 90-tallet kom med forslag i nasjonalforsamlingen om å legalisere narkotika.

–Norsk ruspolitikk har ikke vært vellykket. Sammenlignet med andre land har vi spesielt store overdosedødsfall på grunn av tyngre stoffer. Vi ønsker å avkriminalisere bruk av tyngre rusmidler, som er et helseproblem. Vi ønsker altså å tenke nytt om hvordan man kan klare å begrense skadevirkningene. Da må vi se om offentlig kontrollert omsetning kan bidra til mer kontroll på omsetningen. Vi ønsker å avkriminalisere bruk av tyngre rusmidler. Dette er et helseproblem og vil bidra til å hjelpe en svak gruppe. Vi ønsker altså å tenke nytt om hvordan man kan klare å begrense skadevirkningene, sier Marcussen til Aftenposten.no, og legger til at hun tror offentlig kontrollert omsetning av hasj kan være en mulighet for å begrense tilgangen til stoff for yngre brukere.

Langt fra perfekt, men mye bedre enn det dagens stortingsparti har klart når det gjelder narkotika.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Pleym
Pleym
8 years ago

Både i Venstre, SV, Ap og FrP er det bevegelse for avkriminalisering og legalisering. Så hvis dette er grunnen til å stemme på MDG, kan man like gjerne forsøke å påvirke et av de etablerte partiene..

Andy
Andy
8 years ago

«Vi ønsker å avkriminalisere bruk av tyngre rusmidler, som er et helseproblem.» «…og legger til at hun tror offentlig kontrollert omsetning av hasj kan være en mulighet for å begrense tilgangen til stoff for yngre brukere.» Ikke mye hjelp i å stemme MDG, med andre ord. Ja, tyngre rusmidler er et helseproblem, men bare å avkriminalisere *bruken* løser ingen verdens ting. Kan man derimot gjøre det ulønnsomt å smugle og omsette stoffene, så løser man de fleste eller så godt som *alle* problemer forbundet med narkotika. Både helsemessige, rekrutteringsmessige og kriminalitetsrelaterte problemer vil da i stor grad forsvinne over natten.… Read more »

Anita Nyholt
8 years ago

Fjern straffetrussel for privat bruk/besittelse av cannabis, og nedsett en kommisjon som har til oppdrag å utrede ulike former for lovlig regulert produksjon, frakt og salg av cannabis, for raskest mulig å få bukt med den organiserte kriminaliteten forbundet med det illegale markedet.

Partienes cannabispolitikk 2013-17:
http://luhm.no/?p=2483

Ulike reguleringsforslag for produksjon og salg av cannabis: http://luhm.no/?p=1721

Fra arkivet

 • Den gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfraDen gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfra
  Johann Friedrich Struensee gjennomførte en revolusjon i Danmark-Norge. Fra toppen av det dansk-norske eneveldet. Han ble henrettet 28.april 1772, for majestetsfornærmelse.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Liberalister bør være globalisterLiberalister bør være globalister
  Nasjonalisme er en form for kollektivisme. Derfor bør liberalister være globalister.
 • Voltaire – vi trenger deg!Voltaire – vi trenger deg!
  Filosofen Voltaire formulerte selve essensen for forsvaret av ytringer.
 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.