Ukategorisert

Dette regnestykket går ikke opp

Det blir vanskelig å finansiere mer eller mindre gode tiltak om olje og gass blir liggende under bakken. Uten penger fra petroleumsvirksomhet må staten bli mindre!

Mindre stat samsvarer ikke med SVs arbeidsprogram for perioden 2013 – 2017. Eller for å være helt direkte; SV er helt avhengig av penger fra olje og gass for å gjennomføre det partiet lover velgerne i denne valgkampen.

I dag har SV lansert klimahandlingsregelen, politikk som blir forklart på SV.no. Kort fortalt betyr klimahandlingsregelen at betydelige mengder olje og gass skal bli liggende under bakken.

Da dagens regjering, bestående av Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet, la fram statsbudsjettforslaget for inneværende år i oktober 2012, brukte regjeringen 125 olje-milliarder. I praksis har vi et storting og et SV som bruker mye mer penger enn det borgerne betaler i skatter og avgifter. Politikerne bruker inntekter fra petroleumsvirksomhet for å få regnestykket til å gå opp. Dersom SV mener alvorlig med sterk reduksjon i utvinningstempoet, vil partiet på sikt få et alvorlig økonomisk problem. Forbruket er og har vært altfor høyt til at partiet med troverdighet kan frasi seg penger fra olje og gass.

SVs politikk uten oljepenger er en bløff! Og ja, det er grenser for hvor mye mer skatter og avgifter borgerne kan betale!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer