Ukategorisert

Dette regnestykket går ikke opp

Det blir vanskelig å finansiere mer eller mindre gode tiltak om olje og gass blir liggende under bakken. Uten penger fra petroleumsvirksomhet må staten bli mindre!

Mindre stat samsvarer ikke med SVs arbeidsprogram for perioden 2013 – 2017. Eller for å være helt direkte; SV er helt avhengig av penger fra olje og gass for å gjennomføre det partiet lover velgerne i denne valgkampen.

I dag har SV lansert klimahandlingsregelen, politikk som blir forklart på SV.no. Kort fortalt betyr klimahandlingsregelen at betydelige mengder olje og gass skal bli liggende under bakken.

Da dagens regjering, bestående av Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet, la fram statsbudsjettforslaget for inneværende år i oktober 2012, brukte regjeringen 125 olje-milliarder. I praksis har vi et storting og et SV som bruker mye mer penger enn det borgerne betaler i skatter og avgifter. Politikerne bruker inntekter fra petroleumsvirksomhet for å få regnestykket til å gå opp. Dersom SV mener alvorlig med sterk reduksjon i utvinningstempoet, vil partiet på sikt få et alvorlig økonomisk problem. Forbruket er og har vært altfor høyt til at partiet med troverdighet kan frasi seg penger fra olje og gass.

SVs politikk uten oljepenger er en bløff! Og ja, det er grenser for hvor mye mer skatter og avgifter borgerne kan betale!

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Tenk om det ikke fantes noen landTenk om det ikke fantes noen land
  Det er ikke så mange år vi har trengt pass for å krysse landegrenser.
 • Storflyplassen som ble et kaosStorflyplassen som ble et kaos
  Byggingen av Berlins nye flyplass skulle bevise at offentlig sektor kunne takle store prosjekter bedre enn den private.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • Selve boken om Berlinmurens fallSelve boken om Berlinmurens fall
  Hvis du vil lese noe intenst spennende og faglig solid om Berlinmuren siste dager, trenger du ikke lete videre.
 • Et korrumpert monopolEt korrumpert monopol
  Norsk Tipping har skaffet seg et monopol på gambling i Norge gjennom "bestikkelser" av idrett og kultur.