Ukategorisert

Dette regnestykket går ikke opp

Det blir vanskelig å finansiere mer eller mindre gode tiltak om olje og gass blir liggende under bakken. Uten penger fra petroleumsvirksomhet må staten bli mindre!

Mindre stat samsvarer ikke med SVs arbeidsprogram for perioden 2013 – 2017. Eller for å være helt direkte; SV er helt avhengig av penger fra olje og gass for å gjennomføre det partiet lover velgerne i denne valgkampen.

I dag har SV lansert klimahandlingsregelen, politikk som blir forklart på SV.no. Kort fortalt betyr klimahandlingsregelen at betydelige mengder olje og gass skal bli liggende under bakken.

Da dagens regjering, bestående av Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet, la fram statsbudsjettforslaget for inneværende år i oktober 2012, brukte regjeringen 125 olje-milliarder. I praksis har vi et storting og et SV som bruker mye mer penger enn det borgerne betaler i skatter og avgifter. Politikerne bruker inntekter fra petroleumsvirksomhet for å få regnestykket til å gå opp. Dersom SV mener alvorlig med sterk reduksjon i utvinningstempoet, vil partiet på sikt få et alvorlig økonomisk problem. Forbruket er og har vært altfor høyt til at partiet med troverdighet kan frasi seg penger fra olje og gass.

SVs politikk uten oljepenger er en bløff! Og ja, det er grenser for hvor mye mer skatter og avgifter borgerne kan betale!

Comments are closed.

Mest lest

Fra arkivet

 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Hvorfor ble de AKP-ml-ere?Hvorfor ble de AKP-ml-ere?
  Hvorfor ble så mange av 70-tallets skarpeste unge hjerner del av denne bevegelsen?
 • Inflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tidInflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tid
  De siste månedene har sett voldsomme protester i Irak, Iran, Hong Kong, Bolivia, Chile og Venezuela. Demonstrantene har ulik overbevisning, men forenes i kravet om politiske reformer.
 • På tide å stanse trosstøtten?På tide å stanse trosstøtten?
  Når Staten skal støtte alle, må den også velge hva som er innenfor og utenfor. Det er ikke uproblematisk.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Til glede for nye lesereTil glede for nye lesere
  Denne artikkelen skrev redaktøren for 10 år siden i forbindelse med Liberalerens 10-års jubileum.