Ukategorisert

Hakk i plata

SV bruker også denne valgkampen på å markedsføre standpunktet om «gratis skolemat», altså skattefinansiert skolemat.

Forskjellen sammenlignet med for fire år siden, er at partiet får stor støtte blant lokalpolitikere.

En undersøkelse som NorgesBarometeret har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB), viser at SV har et flertall av norske lokalpolitikere bak seg i ønsket om å innføre gratis skolemat i grunnskolen. De rødgrønne partiene og Fremskrittspartiet danner flertallet, mens Høyre og Venstre er mot, ifølge Siste.no.

At FrP støtter skattefinansiert skolemat, viser at partiet ikke klarer å sette grenser for politikk. Også FrP-staten blir større og større. Stor stat betyr redusert frihet og ansvar.

Tilhengerne av skattefinansiert skolemat bruker ulike argument for saken, men økt læring går igjen i argumentasjonen. Mer søvn kan også bety økt læring for elevene, men ingen av partiene foreslår statlige leggetider.

Dersom stortingsflertallet denne gangen mener alvor og skattefinansiert skolemat blir innført, vil ringvirkningene være at foreldre og foresatte kommer til å engasjere seg mindre i egne barn. Det er lite tvil om at når politikerne tar ansvar blir rommet for privat ansvar mindre.

Mest lest

Arrangementer