Ukategorisert

Flirer av Høyre og Arbeiderpartiet

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud latterliggjør Høyre og Arbeiderpartiet på Facebook.com. Han påpeker likheten mellom partiene, noe journalister bør gjøre i dekningen av debattene mellom Erna Solberg og Jens Stoltenberg.

Hoksrud griper fatt i spørsmålet om veiutbygginger, et sentralt spørsmål i onsdagens ordskifte mellom to de partilederne og statsministerkandidatene.

–Forskjellen mellom Arbeiderpartiet og Høyre er seks prosent eller to milliarder kroner i året. Ifølge den siste oversikten fra statsråden koster en kilometer motorvei i snitt 216 millioner. Dermed blir forskjellen mellom Høyre og Ap godt under ti kilometer i året, skriver Bård Hoksrud på egen Facebook-vegg.

Med ti kilometer mer vei i året i dette langstrakte landet, vil mange fortsatt klage på denne delen av samferdselssektoren etter valget. Samferdselspolitikk vil bli en sentral valgkampsak også om fire år om Høyre skal dominere politikken den kommende valgperioden. Likhetene mellom de rødgrønne og Høyre er for stor til at bilistene vil bli fornøyde de neste årene.

FrP skiller seg ut når det gjelder samferdselspolitikk, men partiet bruker ekstremt med skattefinansierte penger på dette området i statsbudsjettforslagene partiet har presentert. Heller ikke det er en fordel, i alle fall ikke for liberalister som mener politikerne allerede bruker for mye penger. Dessuten er bompenger et godt liberalistisk prinsipp, et prinsipp FrP tar avstand fra.

Mest lest

Arrangementer