Ukategorisert

Lars Sponheim er i Stoltenbergs lomme

Den tidligere lederen av Venstre, nå fylkesmann og styreleder i Norsk Tipping, drev valgkamp med Jens Stoltenberg i dag. Lars Sponheim brukte tilmålte sekund på TV på tullprat.

I innslaget, som ble sendt på TV2 fredag kveld, var fokuset på norsk spillpolitikk. Sponheim mener FrPs og Venstres standpunkt om å oppheve Norsk Tippings monopol er farlig fordi det vil gi mindre penger til idrett. Argumentasjonen hans var Norsk Tippings monopolpenger, altså stort overskudd fordi selskapet er alene på markedet.

La oss se bort ifra at Lars Sponheim gir blaffen i ideologi. Vi ser også bort ifra at han ikke liker Fremskrittspartiet. Men det er vanskelig å komme unna at dagens regjering har sørget for at Sponheim er fylkesmann og styreleder i Norsk Tipping.

Norsk Tipping er ikke alene på markedet, slik Sponheim påstår. Det kryr av spilltilbud på internett, og ifølge Loteritilsynetvar det i 2011 cirka 2 600 nettsteder som tilbydde lotteri og pengespill. De siste årene har estimert bruttoomsetning på utenlandske nettspill vært cirka fem milliarder kroner, ifølge tilsynet.

Mange spilleselskap jobber for et lisenssystem som vil bidra til at idretten får en andel av omsetningen fra flere aktører enn bare Norsk Tipping. I tillegg vil det bli økte sponsormuligheter for norske klubber og idrettsarrangementer ved en liberalisering. Dette er ikke Liberalisme, men det vil bety likere konkurransevilkår og penger fra «nye» aktører til norsk idrett. Konsesjonssystemet og vilkårene skal politikerne fastsette.

Da regjeringen valgte Lars Sponheim til styreleder i Norsk Tipping, kalte Liberaleren trekket smart av regjeringen – men tragisk for oss som ønsker konkurranse på markedet. Lars Sponheim har i dag bevist at han er i Jens Stoltenbergs lomme.

0 0 vurdering
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Andy
Andy
7 years ago

Lars har da alltid vært i Jens’ lomme!

Gutteturer på fjellet, anyone?
“Heller Jens enn Jensen”. anyone?
Tradisjon for å stemme med Ap på Tinget, og slå hardt og brutalt ned på de som dristet seg til å påpeke at han ikke stemte i hht V vedtatte linje, anyone?

V under Sponhaugen (!) var i realiteten et underbruk av Ap. Sponheim var en infiltratør.