Ukategorisert

Næringslivstopp og Høyre-politiker: – Dette er umulig!

Ikke alle er begeistret for NHOs forslag om et kontantfritt reiseliv. Lars-Helge Jensen, styreleder i Honningsvåg Handel- og industriforening og Høyre-politiker i Nordkapp og, kaller det umulig.

NHO Reiseliv vil be Finansdepartementet om en lovendring som gjør at hoteller og restauranter med loven i hånd kan nekte kunder å gjøre opp for seg kontant.

Organisasjonen har fått utarbeidet rapporten «Et kontantfritt reiseliv». Rapportens konklusjon er at det vil være fullt mulig med et kontantfritt reiseliv etter visse tilpasninger, melder Aftenposten i et stort oppslag.

En kontantfri reiselivsnæring skal, ifølge NHO, gi redusert svart omsetning, økt trygghet for ansatte ettersom penger ikke blir borte og like konkurransevilkår.

Lars-Helge Jensen, styreleder i Honningsvåg Handel- og industriforening og Høyre-politiker, mener det er umulig med en kontantfri reiselivsnæring.

–Dette er ikke mulig. Vi ser at utenlandske turister ikke har tillit til kredittkort og dermed vil mange turister benytte kontanter, sier Jensen til Liberaleren.

Jensen representerer handelsstanden i Nordkapp, en kommune som er helt avhengig av reiselivsnæringen. I løpet av tre hektiske sommermåneder får kommunen besøk av over 200 000 turister. Det er en rekke overnattings- og serveringsbedrifter på Magerøya.

Liberaleren mener det er en viktig frihet for alle menneskene å bruke/ta imot kontanter. NHO gir blaffen i denne friheten. La oss håpe politikerne ikke gir velsignelse til lovendringen.

Tags:

Mest lest

Arrangementer