Ukategorisert

Ansvarlighetspartiet har humor!?

Jens Stoltenberg fremstår som en trivelig fyr, og taxistuntet var morsomt. Men når man får hele historien bak, synes jeg hele stuntet blir flaut. For Ap.

I koseintervjuer og i møter med vanlige folk fremstår Jens Stoltenberg som en hyggelig mann. Ifølge Mimir Kristjansson i Klassekampen er Jens i privat lag kjent for å være «rasende festlig». Men i offentligheten fremstår han som ansvarligheten selv. Ja, man skulle nesten tro at A’en i Ap stod for ansvarlighet og ikke arbeider.

At taxistuntet derfor fremstår som morsomt, er ikke så rart. For de uinnvidde: Jens Stoltenberg fikk låne en taxi med tilhørende uniform, og gav seg ut for å være drosjesjåfør. I området rundt statsministerboligen i Oslo. Det morsomme er når intetanende passasjerer plutselig oppdager hvem som er sjåfør. En «practical joke» det finnes egne programmer for på TV. Selv i motgang har altså Jens humor, og sansen for en spøk. Så betryggende. Hele Norge ler. Vi har en statsminister som ikke tar seg selv så høytidelig.

Så viser det seg at ca 1/3 av passasjerene er «castet» som det heter på fagsproget; de er plukket ut blant folk på gaten av profesjonelle reklamefolk, og spurt om å være med i filmen. De er med andre ord forberedt på hva som skal skje. Da er det en reklamefilm for Arbeiderpartiet vi snakker om. Der «overraskelsen» blant passasjerene ikke er ekte lenger. Man tar seg i å lure på hvem av de medvirkende hvis overraskelse er ekte og ikke. Det var vel ikke meningen?

Jeg kjenner lukten av dobbeltmoral. Ap er motstander av politisk reklame. Ihvertfall på TV. Et morsomt stunt er ikke ekte, men innøvet. Forberedt og planlagt. Da blir det litt flaut. For Ap.

Jeg husker «homser mot EF». Dèt var morsomt. Men da var det jo selveste NRKs politiske redaksjon som gikk på limpinnen.

At Jens Stoltenberg er en likandes kar, tviler jeg ikke et sekund på. Men jeg tillater meg å le litt av hans litt for smarte reklamemaker Kjetil Try. Det ble litt for smart denne gangen. Men ingenting er så morsomt som når noen avslører sin dobbeltmoral.

Men for all del: Gjerne mer humor. Det er de som fremstår som grinete og humørløse som taper.

Mest lest

Arrangementer