Ukategorisert

Fantastisk start for e-valg

Stor oppslutning om e-valg i forsøkskommuner.

Fra mandag 12. august kunne norske velgere avgi ordinære forhåndsstemmer. I år er det tolv kommuner som deltar i et forsøk med internettstemming. I løpet av det første døgnet ble det avgitt rundt 4 500 stemmer i forsøkskommunene, ifølge Kommunal- og regionaldepartementet.

Det er 250 000 velgere i de tolv forsøkskommunene.

Mange liberalister er skeptiske til internettvalg, men Liberaleren har alltid vært positiv til tross for opplagte ulemper.

Den rødgrønne regjeringen har virkelig gjort sitt for å endre valgopplegget i Norge gjennom lavere stemmerettsalder og e-valg. Begge delene har vært en suksess, uten at ordningene foreløpig er innført som faste ordninger som utvider det norske demokratiet.

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
8 years ago

Hei, Som uttalt e-valgskeptiker benyttet jeg (selvsagt) anledningen til å stemme på nett, bosatt i en av forsøkskommunene som jeg er. Inntrykket er at mye er gjort riktig. Nå mener jeg fortsatt at man ikke kan være tilstrekkelig trygg på at den som stemmer via nett gjør det uten påvirkning fra andre – men det er truffet endel tiltak for å gjøre det enkelt å overstyre en evt. stemme avlagt under press, og dette er bra. a) Du kan stemme så mange ganger som du vil. Og – dette er viktig – om du logger på en gang til, får… Read more »

Fra arkivet