Ukategorisert

Politikerne krangler om småpenger

Sett i sammenheng med skatteinngangen er det kun debatt om småpenger i valgkampen.

De rødgrønne politikerne setter ofte skattekutt opp mot spleiselaget for skole, helse og omsorg, til tross for at hverken Høyre eller Fremskrittspartiet ønsker å fjerne skattefinansiert velferd. Høyre og FrP ønsker å gi noen milliarder i lettelser, selv om summene partiene markedsfører er forskjellige. Milliardene i kutt bruker Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet rått i kampen om å kapre velgere.

Skatteinngangen så langt i år viser at politikerne kun diskuterer småpenger. Det er så langt i år, altså i perioden januar til og med juli, betalt inn 553,6 kroner i ulike skatter. Det er en økning på 6,1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, viser skatteregnskapet som Statistisk sentralbyrå presenterer.

Bare i juli måned ble det betalt inn 79,4 milliard kroner i skatt, altså betydelig mer enn samme måned i fjor.

Skatteregnskapet er skatt, ikke alle avgiftene. Når Høyre og FrP markedsfører kutt inkluderer det også avgifter. Det betyr at småpenger blir enda mindre i den store sammenhengen.

Mest lest

Arrangementer