Ukategorisert

Forhåndsstemming på vgs. brer om seg

Her er et tips til Aftenposten: Forhåndsstemming på videregående skoler brer om seg. Kanskje dere kunne omtale dette, når dere driver kampanje for å få unge til å stemme?

I oktober ifjor satte Venstre unges valgdeltagelse på den politiske dagsordenen i Eidsvoll. Gjennom en interpellasjon i kommunestyret foreslo Knut Bakkehaug at det skulle legges til rette for at elever i vgs. som også er førstegangsvelgere skulle få forhåndsstemme på sin skole. For at dette skulle skje, må kommunen som ansvarlig for valgavviklingen opprette og bemanne et valglokale på den eller de videregående skole(r) de har innenfor sine grenser.

Forslaget fra Eidsvoll Venstre bredte seg som ringer i vann. Fylkesordføreren i Akershus, Nils Aage Jegstad (H) var positiv. Også andre partier enn Venstre tok opp saken i sine kommunestyrer.

Nå har Eidsvoll, Nes og Bærum annonsert datoer for når elever i videregående skole kan avlegge stemme i stortingsvalget. Vi tar gjerne imot tips om flere kommuner som gjør det samme.

Knut Bakkehaug i Eidsvoll Venstre er fornøyd, men synes èn dag er for lite. – Det kunne vært hver dag siste uke, eller 2 dager den ene og 3 dager den andre av de to siste ukene før valget. Argumentet om at elevene skal være uavhengige av påvirkningen fra èn skoledebatt svekkes når elevene kun får èn dag til å forhåndsstemme, sier Bakkehaug til Eidsvoll Venstres hjemmeside.

Han håper at dette kan være et konkret eksempel som omtales av Aftenposten og de andre avisene som nå har en egen kampanje på gang for å få unge velgere til å stemme ved stortingsvalget 08. og 09.september.

0 0 vurdering
Vurdering

Tags:

,
3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
7 years ago

[…] idag skrev vi at i år får førstegangsvelgere som også er elever i videregående skoler anledning til å […]

trackback
7 years ago

[…] Likevel avholdes det såkalt prøvevalg ved skolen, den 03.09. Det burde vel være unødvendig? Også andre kommuner gjennomfører forhåndsstemming på vgs. Del dette:E-postFacebookTwitterGoogle +1 Kategori(er): Kort sagt, […]

trackback
7 years ago

[…] terskelen til valglokalet Liberaleren har anbefalt at terskelen til valglokalet senkes for førstegangsvelgere, ved at de får forhåndsstemme på den vid… Dette kan øke valgdeltagelsen. Og det vil ikke bety så mye om det er skoledebatt eller valgtorg […]

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Jeg ønsker null skattJeg ønsker null skatt
    Skatt er urettferdig og aksepteres dessverre fordi det er så vanlig og nødvendig for velferdsstaten.
  • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
    I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
  • DødsstraffDødsstraff
    Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?