Ukategorisert

Forhåndsstemming på vgs. brer om seg

Her er et tips til Aftenposten: Forhåndsstemming på videregående skoler brer om seg. Kanskje dere kunne omtale dette, når dere driver kampanje for å få unge til å stemme?

I oktober ifjor satte Venstre unges valgdeltagelse på den politiske dagsordenen i Eidsvoll. Gjennom en interpellasjon i kommunestyret foreslo Knut Bakkehaug at det skulle legges til rette for at elever i vgs. som også er førstegangsvelgere skulle få forhåndsstemme på sin skole. For at dette skulle skje, må kommunen som ansvarlig for valgavviklingen opprette og bemanne et valglokale på den eller de videregående skole(r) de har innenfor sine grenser.

Forslaget fra Eidsvoll Venstre bredte seg som ringer i vann. Fylkesordføreren i Akershus, Nils Aage Jegstad (H) var positiv. Også andre partier enn Venstre tok opp saken i sine kommunestyrer.

Nå har Eidsvoll, Nes og Bærum annonsert datoer for når elever i videregående skole kan avlegge stemme i stortingsvalget. Vi tar gjerne imot tips om flere kommuner som gjør det samme.

Knut Bakkehaug i Eidsvoll Venstre er fornøyd, men synes èn dag er for lite. – Det kunne vært hver dag siste uke, eller 2 dager den ene og 3 dager den andre av de to siste ukene før valget. Argumentet om at elevene skal være uavhengige av påvirkningen fra èn skoledebatt svekkes når elevene kun får èn dag til å forhåndsstemme, sier Bakkehaug til Eidsvoll Venstres hjemmeside.

Han håper at dette kan være et konkret eksempel som omtales av Aftenposten og de andre avisene som nå har en egen kampanje på gang for å få unge velgere til å stemme ved stortingsvalget 08. og 09.september.

Tags:

,

Mest lest

Arrangementer