Ukategorisert

Lavere skatter er god singelpolitikk

Å være singel og barnløs i Norge er dyrt. Single mennesker i Norge må bidra til spleiselaget, et spleiselag som barnefamilier kommer godt ut av.

Skatter og avgifter som politikerne tar inn finansierer velferdsstaten. Det betyr at personer uten barn betaler for skole- og barnehageplasser via skatteseddelen og via avgifter. Årsaken til at skribenten nevner skole og barnehage, er at det er to kjente og kostbare ordninger i velferdsstaten.

Single betaler også kommunale avgifter, selv om både forbruk av vann, avløp og renovasjon stort sett er mye lavere enn i barnefamilier eller i familier med flere medlemmer i boenheten.

Single mennesker må bidra til spleiselaget uansett om viljen er tilstede eller ikke. Blodig urettferdig, men å dele på kostnadene er en del av det sosialdemokratiet – en politisk linje som har full oppslutning på Stortinget.

Fremskrittspartiet er kåret til Norges beste singelparti, ifølge Singelnett.no. Partiet tjener i undersøkelsen på skatte- og avgiftspolitikken.

FrP er det partiet som ønsker de største lettelsene, selv om summene ikke er imponerende store sammenlignet med hva staten tar inn i skatter og avgifter.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer