Ukategorisert

Lavere skatter er god singelpolitikk

Å være singel og barnløs i Norge er dyrt. Single mennesker i Norge må bidra til spleiselaget, et spleiselag som barnefamilier kommer godt ut av.

Skatter og avgifter som politikerne tar inn finansierer velferdsstaten. Det betyr at personer uten barn betaler for skole- og barnehageplasser via skatteseddelen og via avgifter. Årsaken til at skribenten nevner skole og barnehage, er at det er to kjente og kostbare ordninger i velferdsstaten.

Single betaler også kommunale avgifter, selv om både forbruk av vann, avløp og renovasjon stort sett er mye lavere enn i barnefamilier eller i familier med flere medlemmer i boenheten.

Single mennesker må bidra til spleiselaget uansett om viljen er tilstede eller ikke. Blodig urettferdig, men å dele på kostnadene er en del av det sosialdemokratiet – en politisk linje som har full oppslutning på Stortinget.

Fremskrittspartiet er kåret til Norges beste singelparti, ifølge Singelnett.no. Partiet tjener i undersøkelsen på skatte- og avgiftspolitikken.

FrP er det partiet som ønsker de største lettelsene, selv om summene ikke er imponerende store sammenlignet med hva staten tar inn i skatter og avgifter.

0 0 vurderinger
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nils
Nils
8 years ago

Dette er forsåvidt riktig, men noen må jo få hjulene til å gå rundt når vi single har gått av med pensjon… Hvem skal være leger, sykepleiere, politi, butikkansatte osv. når vi blir gamle? Hvis vi ikke har barn selv, så er et jo andres barn som må gjøre jobben. Det er også i vår interesse at de som skal overta roret når vi ikke lenger kan, får en utdannelse og at de har et sted å være når de er små og foreldrene jobber :)Og med “pay as you go” – systemet vi har for pensjon, så er det… Read more »

Mest lest

Fra arkivet

 • Vil du bli diktator?Vil du bli diktator?
  Historiker Frank Dikötter har skrevet en interessant bok med åtte kortbiografier om diktatorer.
 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • Voltaire – vi trenger deg!Voltaire – vi trenger deg!
  Filosofen Voltaire formulerte selve essensen for forsvaret av ytringer.
 • En flyktning til besvær?En flyktning til besvær?
  Finnes det markedsløsninger for å løse flyktningskrisen?
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.